LRT nuotr.
AnonsaiOrganizavimas

Šiandien stebėkite: antrasis „Eurovizijos“ pusfinalis su Monika Linkyte

Ar spėjote atsigauti po pirmojo pusfinalio emocijų? Šiandien 22.00 val. Lietuvos laiku prasidės antrasis 2023 metų „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinalis, kuriame pasirodys ir mūsų šalies viltis Monika Linkytė! 

Antradienį prasidėjusi „Eurovizija“ apdovanojo žiūrovus nepamirštamu reginiu. Daugelio dalyvių paraiškos jau žengė į Europos dainų topus, o pasirodymų ištraukos sulaukia didžiulio susidomėjimo socialiniuose tinkluose. Pasak renginio prodiuserių, mūsų laukia dar daugiau netikėtumų ir malonių įspūdžių.

EBU nuotr.

Kurios šalys dalyvauja?

Antrajame pusfinalyje „Liverpool Arenoje“ dainuos šešiolikos šalių atstovai, o į finalą keliaus dešimt geriausiųjų. Šiame pusfinalyje taip pat išvysime trijų automatinių finalininkių – Ispanijos, Jungtinės Karalystės ir Ukrainos pasirodymų ištraukas, o netrukus po laidos, oficialiame konkurso „Youtube“ kanale rasite ir pilnus įrašus.

Nr. Šalis Atlikėjas (-ai) Daina
1 Danija Reiley Breaking My Heart
2 Armėnija Brunette Future Lover
3 Rumunija Theodor Andrei D.G.T (Off and On)
4 Estija Alika Bridges
5 Belgija Gustaph Because of You
6 Kipras Andrew Lambrou Break A Broken Heart
7 Islandija Diljá Power
8 Graikija Victor Vernicos What They Say
9 Lenkija Blanka Solo
10 Slovėnija Joker Out Carpe Diem
11 Sakartvelas Iru Khechanovi Echo
12 San Marinas Piqued Jacks Like An Animal
13 Austrija Teya & Salena Who The Hell Is Edgar?
14 Albanija Albina & Familja Kelmendi Duje
15 Lietuva Monika Linkytė Stay (Čiūto Tūto)
16 Australija Voyager Promise

Kas turi daugiausiai šansų?

Eurodienos redaktoriai spėjo dešimt kiekvieno pusfinalio paraiškų, kurios turi daugiausiai šansų patekti į didįjį finalą. Pirmajame pusfinalyje teisingai atspėjome 9 iš 10 šalių. Prognozavome Nyderlandų patekimą, nors ir ne visai užtikrintai – mūsų rezultatų lentelėje duetas aplenkė Portugalijos atstovę vos keliomis dešimtosiomis punkto.

Redaktorių spėjimai 2023 m. „Eurovizijoje“

YouTube player

Ką matysime atvirukuose?

Kaip ir antradienį, prieš kiekvieno dalyvio pasirodymą bus rodomi dronais nufilmuoti atvirukai, apjungiantys tris lokacijas – Ukrainoje, Jungtinėje Karalystėje ir atlikėjo šalyje. Lietuvos atvirukas buvo filmuojamas Trakuose, tad neabejotinai sulauksime užburiančių gamtos ir architektūros vaizdų.

Vedėjai ir svečiai

Antrąjį pusfinalį ves ta pati žaviųjų moterų trijulė – Alesha Dixon, Hanna Waddingham ir Julia Sanina. Vietoj atidarymo, žiūrovai šį kartą išvys ryškiausias antradienį vykusio šou akimirkas. Balsavimo metu į sceną žengs 2014 metų Ukrainos atstovė „Eurovizijoje“ Mariya Yaremchuk, atliksianti garsiausius ukrainiečių sukurtus kūrinius. Kiek vėliau prie jos prisijungs reperis OTOY ir praeitų metų Ukrainos „Vaikų Eurovizijos“ atstovė Zlata Dziunka, kurių misija – pabrėžti ryšį tarp skirtingų kartų. Po balsavimo sustabdymo mūsų lauks ryškus drag atlikėjų pasirodymas, kuris perteiks žinutę, kad „Eurovizija“ yra saugi vieta visiems žmonėms. Na ir aišku, Måns Zelmerlöw kartu su  Filomena Cautela toliau spėlios, kurios praeitų konkursų dainos nepateko į finalą. Viena iš šiandienos mįslių – Lietuvos paraiška.

Jimmy Wixtrom nuotr.

Kas balsuos?

Kaip jau minėjome, skirtingai nuo prieš tai vykusių konkursų, šiemet pusfinaliuose balso teisę turi tik žiūrovai. Komisijos balsai bus vertinami tik tuo atveju, jeigu žiūrovų balsavimo sistema susidurs su rimtais nesklandumais. Šįvakar galės balsuoti ir Lietuvos žiūrovai.

Jeigu šiuo metu esate šalyje, kuri nedalyvauja „Eurovizijoje“, tiek pusfinalių metu, tiek finale galite balsuoti per oficialią „Eurovision App“ programėlę ar  www.esc.vote puslapyje. Savo balsą galėsite skirti ir Lietuvos paraiškai „Stay (Čiūto Tūto)“.

Savo palaikymą Monikai Linkytei galėsite išreikšti ir iš penkiolikos šalių, kurios dalyvauja šiandienos konkursinėje programoje, taip pat iš Ispanijos, Jungtinės Karalystės ir Ukrainos.

May be an image of 1 person and text that says "LINKYTE STAY(ČIÜTOTÜTO) EURO Ision SONG SONCO LIVERPOOL2023 UKRAINE SMS:15to7576 SPAIN SMS: 15 to 27734 VOTEFOR LITHUANIA#15 DENMARK AUSTRALIA SMS:15to1212 SMS: to 1212 ONLINE: www.esc.vote ESTONIA SMS: 15to15415 15415 UNITED KINGDOM VOICE CODE: 15 62252 AUSTRIA SMS: 0901050-15 GREECE SMS: to54222 ARMENIA SMS: 15 1004 GEORGIA MS: to 95100 BELGIUM SMS: 3508 ICELAND 90099 POLAND SMS: 15 to 73555 CYPRUS SMS: to 5511 ROMANIA SMS: 1399 SAN MARINO ALBANIA SMS: to 54345 SLOVENIA SMS: *366*15"

Kur stebėti?

Lietuvos žiūrovai galės stebėti tiesioginę „Eurovizijos“ dainų konkurso transliaciją per LRT televiziją ir transliuotojo internetiniame puslapyje, paspaudžius šią nuorodą. Užsienyje šou galėsite stebėti ir „Youtube“ platformoje.

Tuo tarpu mūsų draugai Action by Apollo kviečia „Eurovizijos“ pusfinalius ir finalą žiūrėti didžiausiuose ekranuose, Vilniuje. Rezervuokite staliuką peržiūrai, kol dar yra laisvų vietų!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus