Nathalie Guyon nuotr.
Vaikų Eurovizija

Valentina nuskynė pirmąją Prancūzijos pergalę „Vaikų Eurovizijoje“

„Vaikų Eurovizija“ šiemet sulaukė pilnametystės, kadangi ką tik baigėsi jau 18-asis vaikų dainų konkursas, šiemet vykęs Lenkijos sostinėje Varšuvoje. Užtikrintą pergalę iškovojo Prancūzijos atstovė Valentina su daina „J’Imagine“.

Koronaviruso pandemijos sukaustytoje Europoje šiųmetis konkursas vyko tikrai neįprastai. Nors vedėjai vedė renginį iš studijos esančios Varšuvoje, visų dalyvių pasirodymai buvo įrašyti iš anksto. Lenkijos nacionalinis transliuotojas TVP bei Europos Transliuotojų Sąjunga nusipelnė didžiausių komplimentų – pasitelkus naujas technologijas, tarp jų ir papildytą realybę, buvo sukurtas puikus reginys visiems jauniesiems konkurso žiūrovams ir ne tik. Nugalėtoją rinko komisija bei internetu balsavę žiūrovai, o iš viso konkurso stebėtojai atidavė puspenkto milijono balsų.

Po 13 metų trukusios pertraukos į šį konkursą Prancūzija grįžo 2018-ais metais ir tai padarė labai sėkmingai – užėmė antrąją vietą. Pernai likę penkti prancūzai šiemet savo vėliavą patikėjo 11-metei Valentinai, kuri šaliai iškovojo pirmąją pergalę „Vaikų Eurovizijos“ istorijoje. Gan užtikrinai laimėjusi komisijos balsavimą, Prancūzija tiesiog nušlavė žiūrovų balsavimą ir išviso surinko 200 taškų.

YouTube player

Įdomu tai, kad antrą-ketvirtą vietas užėmė tos pačios šalys, kurios šias vietas užėmė ir pernai vykusiame konkurse. Antroji vieta vėl atiteko  Kazachstanui, trečioji – Ispanijai, ketvirtoji – Nyderlandams. „Vaikų Eurovizijoje“ iš viso pasirodė 12 šalių – debiutavo Vokietija, tačiau net 8 šalys dalyvavusios pernykščiame konkurse dėl įvairių priežasčių savo atstovo šiemet nedelegavo.

Vakaro programoje pasirodė ne tik tokios „Vaikų Eurovizijos“ žvaigždės kaip pastaruosius dvejus metus laimėjusios Lenkijos atstovės Roksana Węgiel bei Viki Gabor, bet ir 2019 metų suaugusiųjų „Eurovizijos“ nugalėtojas Duncan Laurence, bei 2020-aisiais Lenkijai atstovauti turėjusi Alicja Szemplińska. Prieš keletą dienų taip pat buvo paskelbta, kad šiemet neišsipildžiusią svajonę atstovauti Lenkijai „Eurovizijoje“ Alicja Szemplińska išpildys 2021-aisiais.

Šiandieninis šou tapo puikia repeticija prieš gegužę vyksiantį „Eurovizijos“ dainų konkursą, kadangi tikėtina, jog būtent nuotoliniu būdu vyks ir suaugusiųjų konkursas. Peržiūrėti visą konkursą galite čia:

YouTube player

Pilna rezultatų lentelė:

Vieta Šalis Atlikėjas Daina Taškai
1 Prancūzija Valentina J’imagine 200
2 Kazachstanas Karakat Bashanova Forever 152
3 Ispanija Soleá Palante 133
4 Nyderlandai Unity Best Friends 132
5 Baltarusija Arina Pehtereva Aliens 130
6 Sakartvelas Sandra Gadelia You Are Not Alone 111
7 Ukraina Oleksandr Balabanov Vidkryvai (Open Up) 106
8 Malta Chanel Monseigneur Chasing Sunsets 100
9 Lenkija Ala Tracz I’ll Be Standing 90
10 Rusija Sofia Feskova My New Day 88
11 Serbija Petar Aničić Heartbeat 85
12 Vokietija Susan Stronger with You 66
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus