Corinne Cumming nuotr.
RezultataiVaikų Eurovizija

2022-ųjų „Vaikų Euroviziją“ laimėjo Prancūzija

Gruodžio 11-osios popietę prabėgo jubiliejinė 20-oji „Vaikų Eurovizija“, surengta Armėnijos sostinėje Jerevane. Po įtemptos kovos, daug kam netikėtai, konkursą laimėjo Prancūzijos atstovas Lissandro su daina „Oh Maman!“.

Konkuse, surengtame Karen Demirchyan muzikos ir sporto komplekse, pasirodė 16 šalių atstovai. Po visų pasirodymų ir balsavimo paaiškėjo, kad pergalę išplėšė Prancūzija. Antrąją vietą užėmė šeimininkė Armėnija, kuriai atstovavo Nare su daina „Dance!“ Trečioji vieta atiteko Sakartvelo atstovei Mariam Bigvava ir dainai „I Believe“.

YouTube player

Nugalėtojas Lissandro laimėjo komisijos balsavimą. Nors žiūrovų balsavime jis užėmė trečiąją vietą, pergalei to užteko. Antrąją vietą komisijos balsavime, kaip ir galutinėje lentelėje, užėmė Armėniją, trečiąją – Sakartvelas. Kiek kitaip atrodė žiūrovų lentelė – joje pirmą vietą laimėjo Jungtinės Karalystės atstovė Freya Skye su daina „Lose My Head“, antrąją – ispanas Carlos Higes su daina „Señorita“, o trečiąją – konkurso laimėtojas prancūzas.

Renginio metu pasirodė ir nemažai svečių. Pavyzdžiui, renginį pradėjo pernykštė nugalėtoja Malena, taip pat po visų pasirodymų ji atliko savo naują singlą. Galėjome išvysti ir didelės sėkmės sulaukusią šių metų didžiosios „Eurovizijos“ Armėnijos atstovę Rosą Linn. Be to, buvo prisiminti ir visi „Vaikų Eurovizijos“ nugalėtojai – 11 iš jų pasirodė arenoje, o tų, kurie negalėjo atvykti, dainų ištraukas dainavo vaikų choras. Nemaža dalis buvusių nugalėtojų pranešė ir šalių komisijų skirtus balsus.

YouTube player

„Vaikų Euroviziją“ vedė 2016-ųjų Armėnijos atstovė „Eurovizijoje“ Iveta Mukuchyan, 2019-ųjų „Vaikų Eurovizijos“ dalyvė Karina Ignatyan ir garsus šalies komikas bei laidų vedėjas Garik Papoyan.

Bendri rezultatai:

  1. Prancūzija (203 taškai)
  2. Armėnija (180 taškų)
  3. Sakartvelas (161 taškas)
  4. Airija (150 taškų)
  5. Jungtinė Karalystė (146 taškai)
  6. Ispanija (167 taškai)
  7. Nydelandai (128 taškai)
  8. Portugalija (121 taškas)
  9. Ukraina (111 taškų)
  10. Lenkija (95 taškai)
  11. Italija (95 taškai)
  12. Albanija (94 taškai)
  13. Serbija (92 taškai)
  14. Šiaurės Makedonija (54 taškai)
  15. Kazachstanas (47 taškai)
  16. Malta (43 taškai)

Tai jau antroji Prancūzijos pergalė „Vaikų Eurovizijoje“. Pirmą kartą šalis laimėjo vos prieš dvejus metus, kuomet jai atstovavo Valentina su daina „J’Imagine“.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus