Vaikų Eurovizija

2024-ųjų „Vaikų Eurovizija“ vyks Ispanijoje

Europos transliuotojų sąjunga ir Ispanijos nacionalinis transliuotojas RTVE praneša, kad 22-asis „Vaikų Eurovizijos“ dainų konkursas šiemet vyks Ispanijoje.

Ispanija pirmą kartą rengs šį konkursą po to, kai praėjusiais metais Nicoje užėmė antrąją vietą – konkursą laimėjo prancūzė Zoe Clauzure, dainavusi Coeur.

YouTube player

Pagal „ Vaikų Eurovizijos“ taisykles nereikalaujama, kad konkursą laimėjęs transliuotojas kitais metais rengtų šou, kaip tai daroma suaugusiųjų „Eurovizijoje“, tačiau jam suteikiama pirmumo teisė.

2021 ir 2023 m. konkursą rengęs France Télévisions nusprendė perduoti šių metų konkurso organizavimą kitai šaliai.

Tuomet RTVE, kuri 2023 m. su Sandros Valero daina „Loviu“ užėmė antrąją vietą, buvo pasiūlyta galimybė rengti 22-ąjį „Vaikų Eurovizijos“ dainų konkursą.

YouTube player

Ispanija jau yra laimėjusi šį konkursą lygiai prieš 20 metų. 2004-aisiais konkurse triumfavo María Isabel su daina „Antes Muerta Que Sencilla“.

„Praėjus dvidešimčiai metų po jų pergalės „Vaikų Eurovizijoje“, džiaugiamės galėdami pagaliau perkelti konkursą į Ispaniją. Esame dėkingi RTVE, kad sutiko surengti 22-ąjį konkursą, kuris suteikia jauniesiems atlikėjams iš visos Europos neįtikėtiną galimybę parodyti savo talentą. Labai laukiame fiestos, kuri laukia Ispanijoje vėliau šiais metais!“, – teigia konkurso vykdomasis vadovas Martinas Österdahlis.

YouTube player

Ispanijos delegacijos „Vaikų Eurovizijoje“ vadovė Ana María Bordas sakė: „Rengti JESC – tai dar vienas žingsnis, kurį visuomeninis transliuotojas žengė pastaraisiais metais siekdamas populiarinti „Euroviziją“ Ispanijoje ir suteikti daugiau reikšmės mūsų muzikai. Esame tikri, kad Ispanijos visuomenė su dideliu entuziazmu priims šį pranešimą ir išskėstomis rankomis priims konkurso fanų bendruomenę.

Tikslus miestas ir data, kur ir kada vyks konkursas bus paskelbtas vėliau.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus