DR nuotr.
AtrankosDalyviai

Daniją sugrąžinti į finalą bandys Reiley

Superšeštadienio vakaro metu savo atstovą išsirinko ir Danija. Įvyko nacionalinės atrankos „Dansk Melodi Grand Prix” finalas, kuriame dėl teisės atstovauti Danijai „Eurovizijoje“ susirungė 8 dalyviai. Finalo pabaigoje paaiškėjo, kad atstovu tapo atlikėjas Reiley su daina „Breaking My Heart“.

Nugalėtoją rinko profesionalų komisija kartu su televizijos žiūrovais. Finalo metu iš visų dalyvių 3 pateko į superfinalą: Micky Skeel, Nicklas Soone ir Reiley.  Superfinalo balsavimo metu komisija daugiausiai balų skyrė Reiley, o daugiausiai žiūrovų palaikymo sulaukė Nicklas Soone. Susumavus balsus nugalėtoju tapo Reiley.

Galutiniai rezultatai lentelėje:

Vieta Atlikėjas – daina Komisija Žiūrovai Iš viso
1. Reiley – „Breaking My Heart“ 28% 15% 43%
2. Nicklas Soone – „Freedom“ 14% 20% 34%
3. Micky Skeel – „Glansbillede“ 8% 15% 23%
YouTube player

Dvidešimtmetis pop muzikos atlikėjas Reiley Peters garsėja savo spalvingumu bei vokaliniais sugebėjimais. Jis išpopuliarėjo kurdamas dainas ir jas talpindamas socialiniame tinkle „TikTok“. Tokiu būdu vaikiną pastebėjo įrašų kompanija „Atlantic Records“. Jo debiutinis singlas „Let It Ring“ buvo išleistas 2021 metais.

Danija, kaip ir Lietuva, pasirodys antrąjame Liverpulio „Eurovizijos“ pusfinalyje. Pernai Turine šaliai atstovavusi merginų grupė „Reddi“ pusfinalyje liko 13-a ir į finalą nepateko.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus