Vaikų Eurovizija

2013 m. „Vaikų Eurovizijos“ laurus nuskynė Malta!

malta-vaiku-eurovizija-2013

Visai neseniai pasibaigusiame „Vaikų Eurovizijos“ konkurse, kuris šiais metais buvo surengtas Ukrainos sostinėje Kijeve, nugalėjo Malta. Antra vieta atiteko Ukrainai, o trečia tenkinosi Baltarusija.

Europos publiką sužavėjo Gaia Cauchi ir jos atlikta daina „The Start“. Iš viso Malta surinko 130 taškų. Nugalėtoja iš kiekvienos dalyvavusios šalies gavo taškų, o aukščiausiu 12 balų įvertinimus surinko iš Makedonijos, Ukrainos, Moldovos, Nyderlandų ir specialios Vaikų žiūri. Aišku, kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet, kiekvienai dalyvavusiai šaliai po 12 balų simboliškai skyrė ir Europos transliuotojų sąjunga. Tuo tarpu, antroje vietoje likusi ukrainietė Sofia Tarasova su kūriniu „We Are One“ pelnė 121 tašką, o Baltarusijai atstovavęs Ilja Volkov su daina „Poj so mnoj“ – 108 taškus.

Pateikiame visų dalyvavusių šalių rezultatus:

1. Malta — 130 tšk.;
2. Ukraina — 121 tšk.;
3. Baltarusija — 108 tšk.;
4. Rusija — 106 tšk.;
5. Gruzija— 91 tšk.;
6. Armėnija— 69 tšk.;
7. Azerbaidžanas— 66 tšk.;
8. Nyderlandai— 59 tšk.;
9. Švedija— 46 tšk.;
10. San Marinas— 42 tšk.;
11. Moldova— 41 tšk.;
12. Makedonija— 19 tšk.;

Gaia Cauchi –  „The Start“:

Primename, kad nuo šių metų ne tik pirma, tačiau ir antra bei trečia vietos laikomos prizinėmis, tad net trys šalys buvo apdovanotos. Žinoma, svarbiausias trofėjus iškeliavo į Maltą. Tačiau tai nereiškia, kad kitais metais  „Vaikų Eurovizijos“ konkursas vyks šioje šalyje. Kitaip nei didžiojoje  „Eurovizijoje“, kur vyks kitų metų renginys, bus nuspręsta vėliau.

Savo dainą publikai ir konkurso dalyviams dovanojo šių metų „Eurovizijos“ nugalėtoja danė Emmelie de Forest, tačiau renginyje ilgai laukta 2004 m. „Eurovizijos“ nugalėjota Ruslana nepasirodė. Oficialiai pranešta, kad dainininkė savo pasirodymą atšaukė dėl ligos. Tačiau gali būti, kad taip nutiko dėl šiuo metu Ukrainoje vyraujančios politinės suirutės. Kaip žinoma, Ruslana labai aktyviai reiškiasi politinėje arenoje.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus