Grupės asmeninio archyvo nuotr.
Dalyviai

Slovėnija į Liverpulį siunčią grupę „Joker Out“ – išgirskite jų kūrinį „Carpe Diem“!

PAPILDYTA: vasario 4 dieną „Joker Out“ pristatė savo eurovizinį kūrinį „Carpe Diem“! Kviečiame išgirsti ir įvertinti slovėnų paraišką:

YouTube player

Slovėnija netikėtai pristatė, kad šalies garbę kitų metų „Eurovizijoje“ gins pop roko grupė „Joker Out“. Daina, kitų metų gegužę skambėsianti Liverpulio „M&S Bank“ arenoje, bus pristatyta vasario 4 d.

Tai bus tik trečias kartas šalies dalyvavimo istorijoje, kai nevyks nacionalinė atranka. 2013 m. uždaru būdu išrinkta Hannah atliko „Straight into love“, o 2021 m. po pertraukos įvykusioje „Eurovizijoje“ šaliai atstovavo „EMA 2020“ laimėjus Ana Soklič. Abu kartus atstovą renkant tokiu būdu šalis į konkurso finalą nepateko.

RTV Slovenija tokį sprendimą motyvavo tuo, jog pasitaikė proga į „Euroviziją“ išsiųsti vieną populiariausių šalies grupių „Joker Out“ (Ją sudaro Bojan, Jure, Kris, Jan, ir Nace). Kelios grupės dainos Youtube platformoje turi daugiau nei milijoną peržiūrų. Dažniausiai jie atlieka lengvą roką, o savo dainas kuria išskirtinai slovėnų kalba, tad to paties galime tikėtis ir jų „Eurovizinėje“ paraiškoje.

YouTube player

Savo istoriją grupė skaičiuoja nuo 2016 m., per šį laiką yra išleidusi du albumus: „Umazane misli“ (2021) ir „Demoni“ (2022). Šalyje vykstančiuose „Zlata piščal“ apdovanojimuose 2020 m. grupė pelnė metų naujokų nominaciją, o 2021 ir 2022 m. buvo pripažinti Slovėnijos metų grupe.

YouTube player

1993 m. „Eurovizijoje“debiutavusi „Slovėnija“ gerais rezultatais konkurse pasigirti negali. Paskutinį kartą geriausiųjų dešimtuke šalį matėme daugiau nei prieš 20 metų – 2001 m. Pastaruosius dvejus metus šalies atstovų finale nematėme, o pernai konkurse pasirodžiusi grupė „LPS“ liko paskutinėje pirmo pusfinalio vietoje.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus