RÚV nuotr.
AtrankosDalyviai

Islandijai 2023-ųjų „Eurovizijoje“ atstovaus Diljá

Dar viena šalis, kuri pabaigė savo nacionalinę atranką – Islandija. „Söngvakeppnin 2023“ nugalėtoja tapo atlikėja Diljá su daina „Power“, sulaukusi daugiausiai žiūrovų simpatijų.

YouTube player
YouTube player

Islandijos nacionalinės atrankos „Söngvakeppnin“ baigtį lėmė tarptautinė komisija ir televizijos žiūrovai. Pirmiausia pasirodė visi 5 finalistai, o tuomet buvo išrinkti 2 geriausieji, kurie vėl pasirodė ir susirungė superfinale. Superfinale visą galią turėjo televizijos žiūrovai, kurie ir nusprendė, kad šaliai atstovauti yra verčiausia būtent Diljá. Antrąją vietą užėmė Langi Seli ir Skuggarnir su daina „OK“.

Diljá, 21 metų atlikėja, kilusi iš Reikjaviko, yra gana žinoma Islandijos dainininkė, turėjusi populiarių dainų visoje šalyje. Ji teigia, kad yra labai didelė „Eurovizijos“ gerbėja – jai, jos geriausiai draugei ir mamai tai yra didžiausia, svarbiausia šventė metuose, o aistra konkursui prasidėjo 2009 metais, kai ji stebėjo tuometinės savo šalies atstovės Yohannos, atlikusios dainą „Is It True?“, pasirodymą. Yohanna yra ta atlikėja, kurią Diljá laiko didžiausiu muzikiniu įkvėpimu. Apie konkursinę dainą „Power“ ji sako, jog įsimylėjo ją vos išgirdusi ir iškart susitapatino su žinute. Taip pat pabrėžė, kad būtent angliška versija, kurią atliko atrankos finale, jai priimtinesnė nei islandiška, kurią dainavo pusfinalyje. Taip pat ji ir pabrėžė, kad didžiojoje scenoje Liverpulyje taip pat dainuos angliškai.

Islandijos nacionalinės atrankose yra privaloma savo dainas atlikti islandiškai, tačiau finale jau galima kalbą rinktis, ir tik viena daina – į superfinalą patekusi „OK“ buvo atlikta islandiškai ir net neturėjo angliškos versijos.

Laimėjusios dainos „Power“ islandiška versija „Lifandi inni í mér“:

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus