EBU nuotr.
Eurodiena.ltPrognozės

Redaktorių spėjimai 2023 m. „Eurovizijoje“

Prieš pat šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurso generalinių repeticijų pradžią, „Eurodienos“ komanda tradiciškai išsakė savo spėjimus, kurios šalys pateks į konkurso finalą.

Kaip įprasta, kiekvienas komandos narys, atsiribodamas nuo savų simpatijų, bandė objektyviai atsižvelgti į įvairius veiksnius, galinčius nulemti pusfinalių rezultatus, ir surikiavo šalis nuo turinčios daugiausia šansų patekti į finalą, į tos, kurios galimybės turėtų būti mažiausios. Sulaukus visų komandos narių sąrašų, buvo išvestas bendras reitingas. Kiekviename iš pusfinalių savo nuomonę pareiškė 8 komandos nariai.

Pirmajame pusfinalyje, kuris daugelio šiemet yra laikomas stipresniu, komanda sutarė dėl šešių šalių, kurios turėtų patekti į finalą – Suomijos, Švedijos, Izraelio, Serbijos, Norvegijos ir Šveicarijos. Į bendrą dešimtuką taip pat pateko Čekija ir Moldova, dėl kurių suabejojo vos po vieną komandos narį, taip pat Kroatija (suabejojo 2 nariai). Sąrašą užbaigia Nyderlandai, dėl kurių suabejojo 4 komandos nariai. Pažvelgus į vidurkius, galima matyti, kad būtent dėl paskutinio pirmojo pusfinalio finalisto klausimų kilo daugiausiai.

„Eurodienos“ komanda bendrai sutarė, kad Azerbaidžano ir Airijos finale neišvysime.

„Eurodienos“ komandos pirmojo pusfinalio spėjimas:

  1. Suomija
  2. Švedija
  3. Izraelis
  4. Serbija
  5. Norvegija
  6. Šveicarija
  7. Čekija
  8. Moldova
  9. Kroatija
  10. Nyderlandai
  11. Portugalija
  12. Malta
  13. Latvija
  14. Azerbaidžanas
  15. Airija

Antrajame pusfinalyje, kuriame dalyvauja 16 šalių, komanda vieningai finalą prognozuoja taip pat 6-oms paraiškoms: Austrijai, Slovėnijai, Lietuvai, Sakartvelui, Armėnijai, Lenkijai. Visi, išskyrus vieną komandos narį, yra tvirtai įsitikinę ir Australijos sėkme. Dešimtuką užbaigia Belgija (vienas abejojantis) ir Kipras (du abejojantys), o daugiausiai nesutarimo kilo dėl Albanijos (keturi abejojantys).

Komanda bendrai sutarė, kad Graikijos, San Marino ir Rumunijos finale neišvysime.

  1. Austrija
  2. Slovėnija
  3. Australija
  4. Lietuva
  5. Sakartvelas
  6. Armėnija
  7. Lenkija
  8. Belgija
  9. Kipras
  10. Albanija
  11. Estija
  12. Danija
  13. Islandija
  14. Graikija
  15. San Marinas
  16. Rumunija

Išsamius spėjimų rezultatus galite peržiūrėti paspaudę čia.

Šie spėjimai – mūsų smagi tradicija ir vertiname ne galimas vietas pusfinalyje, o galimybes patekti į finalą. 2017-2019 metais atspėjome po 15 finalistų, 2021 m., nusprendę prognozes daryti po asmeninių repeticijų, teisingai įvardijome net 19 šalių, patekusių į finalą, o pernai – vėl 15 finalistų. Kiek tikslūs mūsų spėjimai bus šiais metais, paaiškės jau šią savaitę!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rytis
Bendraukime 📩 rytis@eurodiena.lt