LRT nuotr.
AtrankosDalyviai

Lietuvos vėliavą į Liverpulį veš Monika Linkytė

Šeštadienio vakarą paaiškėjo tai, ko laukė visa Lietuva. Įvykusiame nacionalinės atrankos finale nuspręsta, kad Liverpulyje šaliai atstovaus Monika Linkytė su daina „Stay“. Ji tapo komisijos favorite, o žiūrovų balsavime užėmė antrąją vietą.

„Pabandom iš naujo 2023“ finalo metu pasirodė 10 dalyvių, sulaukusių daugiausiai žiūrovų ir komisijos simpatijų per atrankines laidas bei pusfinalius. Pasirodžius visiems dalyviams, paaiškėjo, kad kova bus tikrai įtempta – pirmą kartą po gana ilgo laiko žiūrovų ir komisijos nuomonės išsiskyrė. Monika Linkytė ir Rūta Mur pasidalino pirmą ir antrą vietas, tačiau M. Linkytė pergalę išplėšė todėl, kad lygiųjų atveju lemiamas balsas yra komisijos.

Pasirodymas „Pabandom iš naujo 2023“ finale:

YouTube player

Bendra lentelė:

  1. Monika Linkytė
  2. Rūta Mur
  3. Beatrich
  4. Petunija
  5. Paulina Paukštaitytė
  6. Gabrielius Vagelis
  7. MoonBee
  8. Justė Kraujelytė
  9. Mario Junes
  10. Il Senso

Komisijos balsavimas atrodė taip:

  1. Monika Linkytė
  2. Rūta Mur
  3. Beatrich
  4. Petunija
  5. Paulina Paukštaitytė
  6. Justė Kraujelytė
  7. Gabrielius Vagelis
  8. Mario Junes
  9. Il Senso
  10. MoonBee

Žiūrovų balsai pasiskirstė taip:

  1. Rūta Mur (12822)
  2. Monika Linkytė (12675)
  3. Beatrich (9392)
  4. MoonBee (3780)
  5. Gabrielius Vagelis (3085)
  6. Paulina Paukštaitytė (2910)
  7. Petunija (2501)
  8. Il Senso (2090)
  9. Mario Junes (1102)
  10. Justė Kraujelytė (606)

Nors lažybininkų favoritės prieš finalą buvo Rūta Mur ir Beatrich, prognozės nepasiteisino – pirmą kartą nuo 2014 m. Po to būdavo arba vienas aiškus favoritas, arba du, iš kurių vienas galiausiai ir laimėdavo. Vis dėlto Monika Linkytė buvo daugeliui, greičiausiai, žinomiausias vardas atrankoje. Verta paminėti ir tai, kad daina „Stay“ atrankos metu buvo pakeista – pirmuose etapuose lietuvių liaudies motyvas „čiūto tūto“ buvo dainuojamas dainos gale, o vėliau finale šio motyvo buvo pridėta daugiau. Gerokai pasikeitė ir sceninis pasirodymas.

YouTube player

Monika Linkytė savo muzikinį kelią pradėjo būdama labai jauna – 2005 metais. Ji 2007-aisiais dalyvavo „Vaikų Eurovizijos“ atrankoje, vėliau pasirodė įvairiuose muzikiniuose projektuose, tokiuose kaip „Lietuvos talentai“, „Lietuvos balsas“, „Žvaigždžių duetai“. Ji daug kartų dalyvavo ir „Eurovizijos“ atrankose (pirmas kartas buvo 2010 m.), o 2015-aisiais kartu su Vaidu Baumila išplėšė pergalę ir su daina „This Time“ pasirodė didžiojoje „Eurovizijoje“ Vienoje. Atlikėja į atranką turėjo sugrįžti ir pernai, bet paskutinę minutę dėl ligos pasitraukė. M. Linkytės pirmame albume esanti daina „Po dangum“, išleista 2015 m., iki yra daugiausiai „YouTube“ peržiūrų turinti lietuviška daina.

Atlikėja yra kilusi iš Gargždų, ten baigė mokyklą, o paskui atvyko į Vilnių studijuoti visuomenės sveikatos, bet studijas greitai metė. Vėliau įstojo į teisės studijas. Tačiau 2016 m. įstojo į muzikos kūrybos studijas BIMM Institute Londone, o prieš keletą metų jas ir baigė.

Atlikėja interviu teigė, kad dalyvauti „Eurovizijos“ atrankoje sugalvojo ekspromtu – dainą rašyti pradėjo lapkričio gale. Vieną vakarą sėdėjo bare Londone ir susipažino su viena mergina, kuri, kaip paaiškėjo, yra didelė „Eurovizijos“ gerbėja. Jai tuomet pasiūlė, kad, jei Monika dalyvautų „Eurovizijoje“, gal pavyktų jai suveikti bilietą į konkursą – visgi Liverpulis nuo Londono nėra toli. Vėliau paaiškėjo, kad ta mergina dar ir puikiai dainuoja, tad jai buvo pasiūlyta prisijungti kaip pritariančiajai vokalistei. Kitos pritariančiosios vokalistės yra Monikos bendrakursės iš studijų Londone.

Dainos studijinė versija:

YouTube player
YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus