EBU nuotr.
Vaikų Eurovizija

15-ojo „Vaikų Eurovizijos“ dainų konkurso nugalėtoja tapo Rusija

 

Pergalę 2017 metų „Vaikų Eurovizijos“ dainų konkurse, vykusiame Gruzijos sostinėje Tbilisyje, išplėšė Rusijos atstovė Polina Bogusevič su daina „Wings“.

Iš viso konkurse dalyvavo 16-os šalių atstovai, o renginį vedė Lizi Japaridze ir Helen Kalandadze. Scenoje taip pat išvydome praeitų metų konkurso nugalėtoją gruzinę Mariam Mamadashvili, 2015 metais „Vaikų Eurovizijoje“ pasirodžiusią grupę „The Virus“ ir „Georgian Dancers“ šokių kolektyvą.

Nugalėtoją rinko žiūrovai ir kiekvienos dalyvavusios šalies komisija, kurią sudarė 2 vaikai ir 3 suaugusieji muzikos ekspertai. Šiemet žiūrovai pirmą kartą galėjo balsuoti internetu. Deja, tačiau 15-os minučių trukmės balsavimo metu kilo techninių nesklandumų, dėl kurių tinklalapio serveris neveikė.

Po komisijos balsų paskelbimo rezultatų lentelės viršuje atsidūrė Gruzija (143 taškai), kuriai ant kulnų lipo Rusija (122 taškai).

eurowizja.org nuotr.

Nors žiūrovų favoritais tapo Nyderlandai (112 taškų) ir Malta (81 taškas), susumavus visus rezultatus paaiškėjo, jog vakaro nugalėtoja tapo Rusijos atstovė Polina Bogusevič, surinkusi iš viso 188 taškus ir įveikusi Gruzijos atstovą tik 3 taškais.

eurowizja.org nuotr.

Polina Bogusevič dalyvavo Rusijos projekte „Vaikų Balsas“ ir 2014 metų „Naujoji banga. Vaikai“ festivalyje. 2015 metais Polina laimėjo tarptautinį konkursą „Sanremas. Vaikai“. Kūrinyje „Wings“ slypi gyli mintis apie tai, jog nei vienas žmogus nėra vienišas. Visi yra savo gyvenimų nugalėtojai, nepriklausomai nuo to, kur jie gimę ar kuriai socialinei klasei priklauso.

Kviečiame pasidalinti savo nuomone apie nugalėtoją komentaruose ir primename, jog kitų metų „Vaikų Eurovizijos“ dainų konkursas bus surengtas Baltarusijos sostinėje Minske.

 

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus