Grupės „Piqued Jacks“ asmeninio archyvo nuotr.
Dalyviai

San Marinas išsirinko savo balsą: į Liverpulį važiuoja grupė „Piqued Jacks“

Mažiausia „Eurovizijoje“ dalyvaujanti šalis – San Marinas šeštadienį surengė savo nacionalinės atrankos „Una Voce Per San Marino“ finalą. Komisija nusprendė, kad geriausiai pasirodė „Piqued Jacks“ ir būtent jie su daina „Like an Animal“ važiuos į Liverpulį.

14-tus šalies atstovus San Marinas rinkosi iš 21-o finalininko. Kadangi atrankoje galėjo pasirodyti atlikėjai ir iš kitų valstybių, čia išvydome atlikėjus iš San Marino, Italijos, Australijos, Šveicarijos, Jungtinės Karalystės ir Albanijos. „Una Voce Per San Marino“ finale pasirodė ir pernai būtent Albanijai su daina „Sekret“ atstovavusi Ronela Hajati.

Kitas ypač ryškus vardas atrankoje – grupė „Eiffel 63“, geriausiai žinomi dėl hito „Blue (Da Ba Dee)“. Renginio vedėja tapo tris kartus (įskaitant 2020 m. atšauktą konkursą) šaliai jau atstovavusi Senhit.

„Piqued Jacks“ yra alternatyvaus roko grupė iš Italijos, aktyviai muzikuojanti užsienyje. Kolektyvo pasiekimų sąraše – pasirodymai MTV, BBC radio ir tokiuose festivaliuose, kaip „Canadian Music Week“, „MMB Bucharest“, „Home Festival (Italia)“. 2022-uosius „Piqued Jacks“ pradėjo Los Andželo „MUSEXPO“ konferencijoje, pristatydami du naujus singlus „Everything South“ ir „Particles“. Pirmasis buvo sukurtas bendradarbiaujant su garsiausia Italijos laidojimo namų įmone „Taffo“, o antras – įrašytas su Sony studijos ambasadoriumi Paolo Sodi.

Įvertinkite San Marino 2023 metų paraišką „Like an Animal“:

YouTube player

Pernai San Marinui atstovavo italų žvaigždė Achille Lauro. Nepaisant garsaus vardo ir ypač ekstravagantiško pasirodymo, atlikėjas į finalą nepateko, taip nutraukdamas dviejų iš eilės patekimų į finalą seriją, kuri buvo geriausia šalies dalyvavimo istorijoje. Vienintelį kitą kartą San Marinas į finalą pateko 2014 m., kai Kopenhagoje pasirodė legendinė Valentina Monetta. Kaip seksis naujajai šalies vilčiai, sužinosime gegužės 11 d., nes kaip ir Lietuvos atstovė Monika Linkytė, taip ir „Piqued Jacks“ pasirodys antrajame konkurso pusfinalyje.

YouTube player

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus