Andres Putting (EBU) nuotr.
Vaikų Eurovizija

2018 metų „Vaikų Eurovizijoje“ triumfavo Lenkija

Baltarusijos sostinėje Minske surengtame 2018 metų „Vaikų Eurovizijos“ konkurse pergalę iškovojo Lenkijos atstovė Roksana Węgiel su kūriniu „Anyone I Want To Be“.

Šių metų dainų konkurse pasirodė 20 šalių, iš kurių dvi, Kazakhstanas ir Velsas, debiutavo „Vaikų Eurovizijoje“. Renginyje, kurį vedė Eugene Perlin, Helena Meraai ir Zinaida Kuprianovič, taip pat pasirodė prieš metus Tbilisyje triumfavusi rusė Polina Bogusevič.

Kaip ir pernai, nugalėtoją rinko žiūrovai ir kiekvienos dalyvavusios šalies komisija, kurią sudarė 2 vaikai ir 3 suaugusieji muzikos ekspertai. Žiūrovai balsuoti galėjo internetu.

Paaiškėjus komisijos verdiktui, balsavimo lentelės viršuje atsidūrė Australija (148 taškai), Malta (138 taškai) ir Gruzija (105 taškai). Visgi žiūrovai labiausiai palaikė Lenkijos (136 taškai), Prancūzijos (117 taškų) ir Kazakhstano (103 taškai) atstoves. Susumavus komisijos ir žiūrovų taškus, paaiškėjo, jog būtent Lenkijos atstovė, surinkusi 215 taškų, tapo šiųmetinio konkurso nugalėtoja. Antroje vietoje liko Prancūzija, o geriausiųjų trejetuką užbaigė komisijos favoritė Australija.

Daugiau informacijos apie Roksaną galite rasti ankstesniame „Eurodienos“ straipsnyje. Kviečiame dar kartą išvysti 16-tojo „Vaikų Eurovizijos“ konkurso nugalėtojos pasirodymą.

Primename, jog Baltarusija „Vaikų Euroviziją“ rengė jau antrą kartą. Kol kas neaišku, kokioje šalyje vyks kitų metų konkursas.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus