ORF nuotr.
Dalyviai

Kas po velnių yra Edgaras? Austrija pristatė savo satyrišką paraišką

Trečiadienio rytą pristatyta daina, kurią Austrijos duetas Teya & Salena atliks Liverpulyje. Merginos visos Europos žiūrovų klaus „Who The Hell Is Edgar?“.

YouTube player

Būtent tarptautinę moters dieną, kovo 8-ąją pristatytoje dainoje satyriškai narpliojama nelygybės tema. Teya apie dainą sako, kad tai jos asmeninis išgyvenimas apie situaciją muzikos indurstrijoje:

„Į dainą norėjome įtraukti savo, kaip moterų, kuriančių dainas, patirtį. Dažnai atrodo, kad reikia vėl ir vėl įrodyti aplinkiniams, kad į tave būtų žiūrima rimtai. Pristatydami Edgarą Alaną Po kaip tikrąjį dainos autorių, norime atkreipti dėmesį į šią varginančią muzikos verslo dalį. Tai satyra.“

Dvidešimt dvejų metų Teya ir dvidešimt ketverių Salena susipažino prieš dvejus metus, kai dalyvavo ORF talentų šou „Starmania 21“. Abi atlikėjos jau anksčiau yra bandžiusios laimę Austrijos atrankoje, o Teya – ir Serbijos „Beovizijoje“ 2020 metais. Tada jos sceninis vardas buvo Thea Davy ir atrankos finale ji užėmė 10 vietą.

Atlikėjų vaikystės svajonė sudalyvauti „Eurovizijoje“ tapo realybe ir Liverpulyje jos pasirodys su pačių kurtu kūriniu, kuris scenoje skambės antroje antro pusfinalio pusėje.

Paskutinį kartą Austrija didžiajame „Eurovizijos“ finale pasirodė 2018, kuomet Cesár Sampson netikėtai laimėjo komisijos balsavimą ir užėmė trečią vietą. Pernai Turine šaliai atstovavo Lumix ir Pia Maria, duetas pusfinalyje užėmė 15-ą vietą.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus