Šokių Eurovizija

Šokių „Eurovizijoje” triumfavo suomiai

Rugsėjo pirmą dieną, 22:00 valandą prasidėjo ilgai lauktas pirmas „Eurovizijos” šokių konkursas transliuojamas iš Londono. Vedėjų vietas užėmė kandusis Graham’as Nortonas ir Klaudija Winkleman.

Kiekviena iš 16 porų sušoko du šokius. Vieną Lotynų Amerikos arba klasikinį, kitą laisvo stiliaus su nacionaliniais elementais. Kitaip nei dainų „Eurovizijoje”, vedėjai prieš pasirodymus keliais žodžiais pristatydavo poras.

Pirmą vietą iškovojo paskutiniu numeriu pasirodę Suomijos atstovai – profesionalų pora  Jussi Vaananen ir Katja Koukkula. Jų rumba ir pasadoblis, sušoktas pagal suomių grupės „Apocaliptica” dainą, buvo gana santūrus, bet to užteko sužavėti žiūrovus savo suomiškuoju charakteriu.
12 tašku Jussi ir Katja gavo iš Švedijos, Norvegijos ir Austrijos. 10 taškų iš Lietuvos, Graikijos, Danijos, Portugalijos ir Ispanijos. Airija, Lenkija ir Šveicarija Suomijai skyrė po 8 taškus. Vokietija ir Didžioji Britanija juos įvertino prasčiausiai, išsiųsdama tik 4 taškus.

Suomijos pasirodymas su rumba:

Suomijos antras šokis su pasadobliu:

Nors Lietuviams buvo prognozuojama viena iš aukščiausių vietų, bet nepaisant puikaus Gintaro Svistunavičiaus ir Gabrielės Valiukaitės pasirodymo, likome 11 vietoje. 12 taškų mums skyrė Airijoje gyvenantys lietuviai, po 6 taškus Ukraina ir Didžioji Britanija, 4 taškus Graikija (kur, beje, balsavo komisija), ir po vieną tašką Lenkija, Suomija, Portugalija ir Rusija.

Lietuvos pasirodymas su pasadobliu:

Lietuvos pasirodymas su laisvo stiliaus šokiu „Kaukė”:

Antroje vietoje liko ukrainiečių pora, gavusi tik 11 taškų mažiau nei Suomija. Kvikstepu ir nacionaliniu šokiu apžavėję Europą jie gavo didžiausią įvertinimą iš Lietuvos, Rusijos, Lenkijos, Didžiosios Britanijos ir Suomijos, dešimt taškų iš Olandijos, ir 8 iš Ispanijos. Šveicarija Ilją ir Juliją įvertino tik trejais taškais.

Nors ir kritikuojami dėl mokyklinio lygio džaivo, airiai riverdansu pelnė nemažai simpatijų ir liko trečioje vietoje. Aukščiausiai tarp porų, turinčių vieną neprofesionalų šokėją, pasirodė lenkai Katažina ir Marcinas, pasiekę net 4 vietą.

Viena iš konkurso favoričių – Austrija – liko tik penktoje vietoje. Jie bandė sužavėti žiūrovus su džaivu ir pasadobliu pagal „Karibų piratų” muziką.

Didžiosios Britanijos šokėjemas, kuriems kaip ir Lietuvai buvo prognozuojama pergalė, nepasisekė ir pora liko priešpaskutinė. Šveicarija negavo nei vieno taško ir liko paskutinėje vietoje.

Galima pastebėti, kad šalys pasirodžiusios vėliau liko aukštesnėse vietose, nei tos, kurios pasirodė gale. Nuo 9 iki 16 numerius turintys šokėjai liko 1, 2, 3, 4, 6, 9, 10 ir 14 vietose, o šalys turėjusios eilės numerius nuo 1 iki 8 liko 5, 7, 8, 11, 12, 13, 15 ir 16 vietose.

„BBC” surengtas aukšto lygio šou be abejo turėjo ir savo trūkumų. Vienas iš jų absurdiška žemo lygio idėja –  iš anksto įrašytas juokas, kurį režisieriai leido vedėjui pasakius vieną iš savo juokelių arba šiaip pasitaikius progai. Taip bandyta dirbtinai sudaryti įsisiautusios didelės publikos efektą. Šios apgavystės dauguma žiūrovų nepastebėjo.

Vakaro svečias buvo visiems žinomas atlikėjas Enrique Iglesias, parodęs savo sugebėjimus (tiesą sakant ne labai gerus) žiopčioti pagal fonogramą naujausias savo dainas „Tired of beeing sorry” ir „Do you know”. Tikėkimės, kad kitąmet Jungtinės Karalystės televizija pakvies ne tik garsų, bet ir gyvai dainuoti mokantį dainininką.

Visi rezultatai:

Paspaudę ant šalies pavadinimų galėsite peržiūrėti pirmą tos valstybės pasirodymą, o antrą pasirodymą peržiūrėsite paspaudę ant pasirodymo eilės numerio.

Vieta Pasirodymo

eilės numeris

Šalis Taškai
1 16 Suomija 132
2 14 Ukraina 121
3 10 Airija 95
4 11 Lenkija 84
5 5 Austrija 74
6 13 Portugalija 74
7 2 Rusija 72
8 6 Vokietija 59
9 12 Danija 38
10 9 Ispanija 38
11 8 Lietuva 35
12 3 Olandija 34
13 7 Graikija 31
14 15 Švedija 23
15 4 Didžioji Britanija 18
16 1 Šveicarija 0

Lietuvos skirti taškai šokių „Eurovizijoje”:

Ukraina – 12

Suomija – 10

Airija – 8

Danija – 7

Rusija – 6

Didžioji Britanija – 5

Graikija – 4

Austrija – 3

Portugalija – 2

Lenkija – 1

Nelabai sklandus Lietuvos balsavimas:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

geras suomiu sokis…
ypac muzika idomiai interpretuota 🙂
gal didele dali Apocaliptikos gabalas ir uzveze :)))

bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

geras!!!
ju laisvas sokis koks buvo geras 🙂
ir rokenrolas ir polute viename 🙂
nu super 🙂
kaip smagiai :)))

bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

na vienuolikta tai ne paskutine, bet pasakysiu populiariaja feaze – galejome ir i 10-uka pakliuti :))))
beje – labai grazi pora 🙂

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.