RTSH nuotr.
AtrankosDalyviai

Albanijai 2023-ųjų „Eurovizijoje“ atstovaus Albina ir „Familja Kelmendi“

Tradiciškai, prieš pat didžiąsias metų šventes, įvyko Albanijos festivalis „Festivali i Këngës“. Ketvirtadienio naktį šis festivalis pasiekė finišo tiesiąją ir paaiškėjo, kad Albanijai „Eurovizijoje“ atstovaus Albina ir „Familja Kelmendi“ su daina „Duje“.

Svarbu paminėti tai, kad, kaip ir Italijos „Sanremo“ festivalis, „Festivali i Këngës“ visų pirma nėra „Eurovizijos“ atranka: tai yra ilgas tradicijas turintis festivalis. Šiais metais, priešingai nei anksčiau, buvo nuspręsta, kad atstovą „Eurovizijoje“ rinks tik televizijos žiūrovai, o festivalio laimėtoją – profesionalų komisija. Jau pirmaisiais metais nuomonės išsiskyrė: komisijos balsavimą laimėjo Elsa Lila, bet žiūrovų favorite tapo Albina Kelmendi, scenoje pasirodžiusi su savo šeima.

Albina Kelmendi yra žinoma dainininkė visame albaniškai kalbančiame regione (Albanijoje ir Kosove) nuo tada, kai 2014 metais dalyvavo albaniškoje „Balso“ versijoje ir ten užėmė 2-ąją vietą. Ji yra kilusi iš muzikalios šeimos, nuo vaikystės muzikuoja – lankė muzikos mokyklą, kurioje mokėsi groti klarnetu bei pianinu. Tačiau kiek vėliau suprato, kad nori dainuoti ir dalyvavimas „Balse“ jai buvo tarsi galimybė išgarsėti ne tik kaip klarnetininkei, bet ir kaip dainininkei. 2015 metais ji dalyvavo festivalyje „Top Fest“, o vėliau išleido daug įvairių dainų.

Albina „Eurovizijos“ scenoje pasirodys su visa savo šeima – motina, tėvu, dviems seserimis ir broliu. Tad tai, jog visa šeima yra muzikali, nėra tušti žodžiai. Dainos „Duje“ melodiją sukūrė Enis Mullaj, o žodžius parašė Erjona Rushiti. Tai yra daina apie šeimos vertybes, kurios neretai yra pamirštamos, apie tai, kaip nereikia leisti nereikšmingiems konfliktams sugriauti tarpusavio santykių.

YouTube player

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus