T. Jančiausko (Eurodiena) nuotr.
AnonsaiOrganizavimas

Šiandien stebėkite: pirmasis 2023 metų „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinalis

Liko tik kelios valandos iki didžiausios muzikos šventės starto! Jau nuo 22.00 val. Lietuvos laiku prasidės pirmasis 2023 metų „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinalis.

Nors pernai „Euroviziją“ laimėjo Ukrainos grupė „Kalush Orchestra“, dėl šalyje vykstančio karo šių metų renginys yra organizuojamas Jungtinėje Karalystėje, Liverpulyje. Už renginio scenarijų atsakingi geriausieji Jungtinės Karalystės ir Ukrainos televizijos prodiuseriai žada tris nepakartojamus vakarus.

Kurios šalys dalyvauja?

Pirmajame pusfinalyje „Liverpool Arenoje“ dainuos penkiolikos šalių atstovai, o į finalą keliaus dešimt geriausiųjų. Šiame pusfinalyje taip pat išvysime „Didžiojo penketo“ – Italijos, Prancūzijos ir Vokietijos pasirodymų ištraukas, o netrukus po laidos, oficialiame konkurso „Youtube“ kanale rasite ir pilnus įrašus.

Nr. Šalis Atlikėjas (-ai) Daina
1 Norvegija Alessandra Queen of Kings
2 Malta The Busker Dance (Your Own Party)
3 Serbija Luke Black Samo mi se spava
4 Latvija Sudden Lights Aijā
5 Portugalija Mimicat Ai coração
6 Airija Wild Youth We Are One
7 Kroatija Let 3 Mama ŠČ!
8 Šveicarija Remo Forrer Watergun
9 Izraelis Noa Kirel Unicorn
10 Moldova Pasha Parfeny Soarele şi luna
11 Švedija Loreen Tattoo
12 Azerbaidžanas TuralTuranX Tell Me More
13 Čekija Vesna My Sister’s Crown
14 Nyderlandai Mia Nicolai & Dion Cooper Burning Daylight
15 Suomija Käärijä Cha Cha Cha

Eurodienos redaktoriai spėjo dešimt kiekvieno pusfinalio šalių, kurios turi daugiausiai šansų patekti į didįjį finalą. Kaip manote, kuris atlikėjas nustebins netikėtu patekimu? O galbūt vieno iš favoritų laukia skaudi nesėkmė?

Redaktorių spėjimai 2023 m. „Eurovizijoje“

YouTube player

Ką matysime atvirukuose?

Prieš kiekvieno dalyvio pasirodymą bus rodomi dronais nufilmuoti atvirukai, apjungiantys tris lokacijas – Ukrainoje, Jungtinėje Karalystėje ir atlikėjo šalyje.

Vedėjai ir svečiai

Už pusfinalių vairo stos merginų trijulė – Alesha Dixon, Hanna Waddingham ir „The Hardkiss“ grupės lyderė Julija Sanina, kuri savo išskirtiniu pasirodymu su daina „Majak“ pradės pirmojo pusfinalio transliaciją. Balsavimo metu scenoje išvysime 2010 metų Ukrainos atstovę Alyosha, kuri duetu su dainininke Rebecca Ferguson atliks grupės Duran Duran „Ordinary World“. Savo didžiausių hitų popuri taip pat pristatys ir britų žvaigždė Rita Ora. Tuo tarpu specialiuose reportažuose išvysime konkurso fanams gerai žinomus vardus – 2015 metų atstovą Måns Zelmerlöw ir 2018 metų portugalų „Eurovizijos“ vedėją Filomeną Cautelą.

Pirmojo „Eurovizijos“ pusfinalio vedėjai / BBC nuotr.

Kas balsuos?

Kaip jau minėjome, skirtingai nuo prieš tai vykusių konkursų, šiemet pusfinaliuose balso teisę turės tik žiūrovai. Komisijos balsai bus vertinami tik tuo atveju, jeigu žiūrovų balsavimo sistema susidurs su rimtais nesklandumais. Lietuvos žiūrovai šiandien tik stebės renginį, o balsuoti galės ketvirtadienį, antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio metu, kuriame pasirodys mūsų atstovė Monika Linkytė. Šįvakar balsuos žiūrovai iš šalių, kurios dalyvauja pusfinalyje, taip pat iš Prancūzijos, Italijos ir Vokietijos. Tiesa, jeigu šiuo metu esate šalyje, kuri nedalyvauja „Eurovizijoje“, tiek pusfinalių metu, tiek finale galite balsuoti per oficialią „Eurovision App“ programėlę ar  www.esc.vote puslapyje.

Kur stebėti?

Lietuvos žiūrovai galės stebėti tiesioginę „Eurovizijos“ dainų konkurso transliaciją per LRT televiziją ir transliuotojo internetiniame puslapyje, paspaudžius šią nuorodą. Užsienyje šou galėsite stebėti ir „Youtube“ platformoje.

Tuo tarpu mūsų draugai Action by Apollo kviečia „Eurovizijos“ pusfinalius ir finalą žiūrėti didžiausiuose ekranuose, Vilniuje. Rezervuokite staliuką peržiūrai, kol dar yra laisvų vietų!

YouTube player

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus