Kolektyvo „Vesna“ nuotr.
Dalyviai

Čekijai atstovaus merginų kolektyvas „Vesna“ su kūriniu „My Sister’s Crown“

Šiandien specialios transliacijos metu Čekija paskelbė, kuri iš penkių atrankoje dalyvavusių dainų skambės Liverpulyje. Internetiniame balsavime didžiuliu atotrūkiu pirmojoje pozicijoje atsidūrė merginų kolektyvas „Vesna“, kurios Čekijai atstovaus su daina „My Sister’s Crown“.

Šis kūrinys susilaukė didelio dėmesio jau nuo pirmosios išleidimo dienos ir Čekiją net šiek tiek pakėlė lažybininkų lentelėje. Kūrinys išsiskiria tuo, kad yra atliekamas keliomis kalbomis – čekų, ukrainiečių, bulgarų ir anglų. Daugeliui kūrinys asocijuojasi su kitomis neseniai „Eurovizijoje“ ar atrankose skambėjusiomis Ukrainos dainomis – „Stefania“, „Go_A“ ar Jamalos paraiškomis.

Kolektyvą „Vesna“ sudaro narės iš Čekijos, Bulgarijos, Ukrainos ir Rusijos. Dainoje „My Sister’s Crown“ jos dainuoja apie slavų šalių seserystę, vienybę ir palaikymą – žinutę taip pat galima interpretuoti kaip palaikymą Ukrainai. Deja, dėl savo sudėties, merginų grupė atsidūrė bręstančiame skandale – kai kurie konkurso gerbėjai ir ne tik ragina iš grupės pašalinti rusų tautybės atlikėją, nors ji yra viešai pasmerkusi Rusijos agresiją ir reiškia paramą Ukrainai.

Tikėkimės, skandalo bus išvengta ir „Vesna“ be problemų pasirodys Liverpulio scenoje. Ką manote apie „My Sister’s Crown“?

YouTube player
YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rasa
Rasa
prieš 1 metus

Kolektyve, be paminėtų, taip pat yra mergina iš Slovakijos.