TVM nuotr.
AtrankosDalyviai

Maltai Liverpulyje atstovaus „The Busker“

Vieną didžiausių superšeštadienių istorijoje pratęsė Malta – paaiškėjo, kad šalies nacionalinę atranką laimėjo grupė „The Busker“ su daina „Dance (Our Own Party)“. Jie surinko 121 tašką. Tiesa, Maltos transliuotojas palieka teisę atlikėjams dainą pakeisti, tad nėra garantijos, kad Liverpulyje skambės būtent ši daina.

Konkurso nugalėtojai sulaukė daugiausiai televizijos žiūrovų simpatijų (80 taškų), o komisija vienodai įvertino tiek juos, tiek antroje vietoje likusį Ryan Hili su daina „In The Silence“ (po 41 tašką). Trečiąją vietą užėmė Matt Blxck su daina „Up“. Iš viso atrankos finale pasirodė 16 dalyvių, nors prieš tai su 40 dainų penkis ketvirtadienius iš eilės buvo rengiami 4 ketvirtfinaliai bei vienas pusfinalis. Renginio vedėjais tapo gerai žinomi Maltos dainininkai ir šalies atstovai „Eurovizijoje“ – 2011-ųjų atstovas Glen Vella ir 2015-ųjų atstovė Amber.

Finalo rezultatai:

  1. The Busker – „Dance (Our Own Party)“ (121 taškas)
  2. Ryan Hilli – „In The Silence“ (85 taškai)
  3. Matt Blxck – „Up“ (76 taškai)
  4. Maxine Pace – „Alone“ (73 taškai)
  5. Brooke – „Checkmate“ (70 taškų)
  6. Chris Grech – „Indescribable“ (34 taškai)
  7. Ian – „On My Own (22 taškai)
  8. Fabrizio Faniello – „Try To Be Better“ (21 taškas)
  9. Eliana Gomez Blanco – „Guess What“ (20 taškų)
  10. Christian Arding – „Eku Ċar“ (17 taškų)
  11. Nathan – „Creeping Walls“ (12 taškų)
  12. Dan – „It’ll Be OK“ (10 taškų)
  13. Cheryl Balzan – „La La Land“ (9 taškai)
  14. Giada – „I Depend On You“ (3 taškai)
  15. Geo Debono – „The Mirror“ (3 taškai)
  16. Stefan – „Heartbreaker“ (3 taškai)

Nacionalinės atrankos metu galėjome išvysti ir pernykštę šalies atstovę Emmą Muscat bei Aidan, kuris pernai atrankoje liko antras ir šiemet turėjo dalyvauti, bet dėl taisyklių pažeidimo buvo diskvalifikuotas.

„The Busker“ susiformavo 2012 metais. Grupę įkūrė Dario Genovese (vokalas, gitara) ir Jean Paul Borg (perkusija, būgnai). Šie du muzikantai jau ilgai yra geri draugai, ir jie muzikavo dar ir anksčiau, bet dėl savo muzikinių skonių panašumų bei sugebėjimo vienas kitą papildyti nusprendė įkurti grupę. Vėliau prie šių vyrukų prisijungė David Grech (bosinė gitara, klavišiniai) ir Sean Meachen (saksofonas). Grupės muzika yra įkvėpta praeito amžiaus septintojo dešimtmečio pop roko bei folk roko.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus