Atlikėjos asmeninio archyvo nuotr.
Dalyviai

Izraeliui atstovaus šalies žvaigždė Noa Kirel su daina „Unicorn“

Nepraėjus nė dviems mėnesiams nuo 2022 m. „Eurovizijos“ finalo gerbėjus pasiekė pirmosios naujienos apie kitų metų dalyvius. Izraelio transliuotojas KAN praneša, kad po metų pertraukos į finalą šalį bandys sugrąžinti žymi šalies dainininkė, aktorė ir televizijos laidų vedėja Noa Kirel. ATNAUJINTA: Kovo 8 dieną išleista ir konkursinė paraiška „Unicorn“.

YouTube player

Dainą „Unicorn“ parašė keli garsūs Izraelio kūrėjai, vienas jų – Doron Medalie, 2018-aisiais „Euroviziją“ laimėjusios dainos „Toy“ bendraautoris. Jis teigė, kad šiųmetinė paraiška yra itin stipri: „Mūsų šansai labai dideli, kitu atveju Noa Kirel nebūtų švaisčiusi savo laiko. Ji ateina laimėti. Mes neiname dalyvauti, mes einame laimėti.“ Prieš išleidžiant dainą, autorius dar teigė, kad daina visai kitokia, nei dauguma galėjo tikėtis, o dainos pabaiga apskritai yra tai, ko „Eurovizijoje“ dar niekas nėra girdėjęs.

Rananos mieste gimusi atlikėja Izraelyje išgarsėjo 2015 m., kartu su savo tėčiu sudalyvavusi televizijos šou „Pushers“. Tais pačiais metais mergina debiutavo su daina „Medabrim?“ ir iškart buvo palyginta su amerikiečių žvaigžde Britney Spears. Tuo metu atlikėjai buvo vos 13-a metų, o gan provokatyvus vaizdo klipas susilaukė nemažo atgarsio visuomenėje.

YouTube player

Vėliau atlikėja išleido dar galybę dainų hebrajų kalba, o pasipiktinimo visuomenėje sulaukė atlikėjos sprendimas kartu su Omer Adam įrašyti Izraelio himno remiksą. Nepaisant kontraversijų, atlikėja kiekvienais metais nuo 2017 iki dabar laimėjo MTV „Europos muzikos apdovanojimų“ nominaciją „Geriausias Izraelio atlikėjas“.

2021 m. Noa Kirel išleido pirmąją dainą anglų kalba „Please Don’t Suck“, tų pačių metų pabaigoje kūrinį „Bad Little Thing“ atliko Izraelyje surengtame „Mis Visatos 2021“ konkurse. Bent keli atlikėjos vaizdo klipai socialiniame tinkle „Youtube“ yra surinkę daugiau nei 30 mln. peržiūrų.

YouTube player

Šiais metais Izraeliui atstovavęs Michael Ben David su daina „I.M.“ užėmė 13-a vietą pusfinalyje ir taip šalis pirmą kartą nuo 2014-ųjų praleido konkurso finalą.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus