Asmeninio albumo / LTV nuotr.
Dalyviai

Kaimynai pasirinko – Latvijai atstovaus „Sudden Lights“

Didįjį šeštadienio vakarą Latvijos nacionalinės atrankos „Supernova“ metu sužinojome šalies atstovą Liverpulio „Eurovizijai“ – tai grupė „Sudden Lights“. Atrankos finale iš viso rungėsi 10 dalyvių. Susumavus tiek komisijos, tiek žiūrovų balsus, paaiškėjo, jog daugiausiai palaikymo sulaukusi daina buvo „Aijā“.

YouTube player

Latvijos atrankos rezultatai:

Vieta Atlikėjas ir daina
1 Sudden Lights – „Aijā”
2 Patrisha – „Hush”
3 24. Avēnija – „You Said”
4 Markus Riva – „Forever“
5 Avéi – „Let Me Go”
6 Raum – „Fake Love”
7 Toms Kalderauskis – „When It All Falls”
8 Alise Haijima – „Tricky”
9 Artūrs Hatti – „Love Vibes”
10 Luīze – „You to Hold Me“

Nacionalinėje atrankoje dalis nugalėjusios buvo atliekama gimtąja kalba. Kaip ir Lietuva, Latvija „Eurovizijoje“ vengia savo kalbos: vos viena daina (2004) skambėjo latviškai, kelios frazės buvo girdimos 2014-ais metais.

Grupės narių teigimu, „Aijā“ turi gilią prasmę ir yra parašyta anglų kalba tam, kad paguodos žodžiai pasiektų kuo daugiau žmonių: „Liudydami tamsius pasaulio įvykius ir blogio sugriautus žmonių gyvenimus, negalėjome likti abejingi“.

Visgi dalis dainos ir jos pavadinimas yra jų gimtąja latvių kalba, siekiant kūriniui suteikti latvių liaudies dainos pojūtį.

„Aijā“ vaizdo klypas:

YouTube player

Grupė „Sudden Lights“ kuria dainas jau nuo 2012-ųjų metų, yra išleidę kelis albumus, kurie buvo pripažinti šalies apdovanojimuose. Savo muzikos stilių jie pristato kaip pop roką su alternatyvos prieskoniais.

Vyrukai anksčiau jau buvo dalyvavę nacionalinėje šalies atrankoje – 2018-aisiais joje nusileido tik į Lisaboną išvažiavusiai Laurai Rizzotto. 

„Eurovizijos“ konkurse Latvija dalyvaus jau 23-iąjį kartą, šiemet pasirodys pirmojo pusfinalio pirmojoje dalyje.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus