Pedro Pina nuotr.
AtrankosDalyviai

Portugalijos nacionalinėje atrankoje triumfavo Mimicat

Paskutinį sezono superšeštadienį užbaigia Portugalija – jau kovo 12-osios paryčiais paaiškėjo, kad nacionalinę atranką „Festival da Cançao“ laimėjo ir šaliai didžiojoje „Eurovizijoje“ gegužę atstovaus atlikėja Mimicat su daina „Ai coração“.

YouTube player
YouTube player

Nacionalinės atrankos finale pasirodė 13 dalyvių – po penkis geriausius iš dviejų pusfinalių bei dar po vieną dalyvį, išsaugotą žiūrovų. Visgi turime 13, o ne 12 dalyvių dėl įvykusios balsavimo klaidos – dėl to buvo nuspręsta pirmame pusfinalyje deleguoti dar vieną dalyvį. Kuris dalyvis be šios klaidos būtų likęs  be finalo, neatskleidžiama.

Po visų dalyvių pasirodymų, buvo sprendžiama, kas gi atstovaus šaliai „Eurovizijoje“ – pusę galios turėjo televizijos žiūrovai, ir pusę komisija. Galiausiai paaiškėjo, kad pergalę nuskynė Mimicat, antroje vietoje liko Edmundo Inacio su daina „A Festa“, o trečioje – jau 2018-aisiais šaliai atstovavusi Cláudia Pascoal su daina „Nasci Maria“. Komisijos balsavime Mimicat ir Edmundo Inacio surinko po lygiai balų, o žiūrovų balsavimą laimėjo būtent Mimicat.

Galutinė lentelė:

Vieta Atlikėjas – Daina Komisija Žiūrovai Bendras
1. Mimicat – „Ai Coração“ 12 12 24
2. Edmundo Inacio – „A Festa“ 12 10 22
3. Cláudia Pascoal – „Nasci Maria 8 4 12
4. Bárbara Tinoco – „Goodnight“ 3 6 9
5. Ivandro – „Povo“ 6 3 9
6. Dapunksportif – „World Needs Therapy“ 0 8 8
7. Voodoo Marmelade – „Tormento“ 0 7 7
8. You Can’t Win, Charlie Brown – „Contraste Mudo“ 7 0 7
9. Churky – „Encruzilhada“ 0 5 5
10. Neon Soho – „Endless World“ 5 0 5
11. Esse Povo – „Sapatos de Cimento“ 4 0 4
12. INÊS APENAS – „Fim do mundo“ 2 1 3
13. Sal – „Viver“ 1 2 3

Mimicat, kurios tikrasis vardas yra Marisa Isabel Lopes Mena, gimė 1989 metais Koimbros mieste. Ji yra pop ir soul muzikos atlikėja bei dainų autorė. Ji 2014 metais išleido savo pirmąjį singlą „Tell Me Why“, o tais pačiais metais  ir pirmąjį albumą „For You“. Antrasis jos albumas – „Back In Town“ – išėjo 2017-aisiais. Dainą „Ai coração“ ji parašė pati, kartu su Luís Pereira. Verta paminėti, kad ji iškart buvo laikoma pagrindine favorite nugalėti nacionalinėje atrankoje ir važiuoti į Liverpulį gegužę.

Pernai Portugalijai atstovavo MARO su daina „Saudade, saudade“ ir konkurso finale užėmė 9-ąją vietą. Kaip seksis šiais metais, sužinosime gegužę. Portugalija šiais metais pasirodys pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje gegužės 9 dieną.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus