Jimmy Wixtröm nuotr.
DalyviaiGyvenimas po Eurovizijos

Smūgis „Eurovizijos“ organizatoriams: nepareiškus kaltinimų, Joost Klein byla užversta

Beprecendentis įvykis šių metų „Eurovizijoje“ Malmėje, kuris lėmė Nyderlandų atstovo Joost Klein diskvalifikaciją likus vos kelioms valandoms iki didžiojo konkurso finalo, panašu, pagaliau priartėjo prie atomazgos. Švedijos prokuratūra pranešė, kad ikiteisminis tyrimas baigtas ir kaltinimai atlikėjui nėra reiškiami. 

„Eurovizijos“ pasaulyje gegužės 10 diena įsiminė daugeliui – kai tą dieną surengtoje pirmoje finalo generalinėje repeticijoje nepasirodė Nyderlandams su daina „Europapa“ atstovavęs Joost Klein, prasidėjo tolimesnės spekuliacijos apie šio atlikėjo bei šalies likimą konkurse. Tuomet visa bendruomenė laukė vienokio ar kitokio pranešimo iš Europos transliuotojų sąjungos šiuo klausimu. Galiausiai gegužės 11, „Eurovizijos“ finalo dieną, buvo pranešta, kad Nyderlandai iš konkurso yra diskvalifikuojami dėl įvykusio incidento, po kurio viena produkcijos komandos narė parašė pareiškimą policijai dėl Joost Klein elgesio. Kas tiksliai įvyko – iki šiol nėra tikslai žinoma. Vieni teigė, kad įvyko smurto išpuolis, kiti – kad moteriai buvo grasinama, taip pat populiari versija, kad Joost Klein trenkė į kamerą po to, kai organizatorė neatsižvelgė į atlikėjo prašymą jo nefilmuoti. Vieni teigė, kad Joost elgesys tikrai buvo nederamas, o kiti tokį Europos transliuotojų sąjungos sprendimą laikė neproporcingu. Incidentas įvyko naktį iš ketvirtadienio į penktadienį – po antrojo pusfinalio, kuriame pasirodė ir Joost Klein. Apie gegužės 10-11 dienos įvykius plačiau galite skaityti čia, o apie Nyderlandų diskvalifikaciją – čia.

YouTube player

Šiandien, rugpjūčio 12 dieną, pagaliau paaiškėjo Joost Klein tolimesnis likimas – kaip teigia Švedijos policija, ikiteisminis tyrimas yra baigtas, o atlikėjui nepateikti jokie kaltinimai, kadangi pritrūko įrodymų, kad jis būtų kuo nors nusikaltęs. Anot prokurorų, Joost Klein trenkė į kamerą, kuria jis buvo filmuojamas incidento naktį, tačiau tai įvyko labai greitai ir nėra žinoma, kas tiksliai įvyko. Švedijos nacionalinio transliuotojų teigimu, apklausti liudininkai incidente nematė nieko grėsmingo. Joost Klein taip pat savo kaltę neigė.

Pranešime spaudai vyriausiasis prokuroras Frederik Jönsson sakė, kad byla yra uždaroma, kadangi jis negali įrodyti, jog veiksmas būtų sukėlęs rimtos baimės ar atlikėjas būtų turėjęs blogų ketinimų.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus