Jimmy Wixtröm nuotr.
Dalyviai

Nyderlandų atstovas nepasirodė generalinėje repeticijoje, vyksta tyrimas (atnaujinama)

Šiandien Malmės arenoje vyksta pirmoji generalinė „Eurovizijos“ finalo repeticija, tačiau Nyderlandų atstovas scenoje nepasirodė.

Praėjusią naktį konkurso prodiuseriai paskelbė finalo pasirodymų eilės tvarką. Nyderlandų atstovas Joost Klein turėtų dainuoti penktu numeriu tarp Liuksemburgo ir Izraelio atstovių. Arenoje susirinkusius žurnalistus sukrėtė faktas, kad po Liuksemburgo atstovės Tali į sceną iš karto žengė Izraelio atstovė Eden Golan.

Europos transliuotojų sąjunga pranešė, kad šiuo metu vyksta tyrimas dėl incidento, kuriame dalyvavo Joost Klein, tad reperis nerepetuos iki sekančio pranešimo. Švedų portalo Aftonbladet duomenimis, tiriamas incidentas įvyko vakar po antrojo pusfinalio, tačiau ne spaudos konferencijos metu.

Aftonbladet nuotr.

Primename, kad konferencijos metu reperis iš Nyderlandų sukritikavo Izraelio delegacijos nenorą atsakyti į žurnalisto užduotą klausimą apie šalies dalyvavimu sukeltą riziką visiems konkurso dalyviams ir žiūrovams. Atlikėjas taip pat bandė pašiepti dalyvę, užsidengęs nuo jos Nyderlandų vėliava.

Aftonbladet nuotr.

Apie kokį incidentą eina kalba – vis dar neaišku. Internete plinta skirtingi gandai: nuo atlikėjo atsisakymo dalyvauti dėl prodiuserių parinkto eilės numerio iki muštynių tarp atlikėjo ir Izraelio delegacijos nario, kuris išjuokė atlikėją dėl tėvų mirties. Konkurso gerbėjai taip pat pastebėjo, kad Joost ištrynė iš savo „Instagram“ paskyros „Eurovizijos“ metu paskelbtą medžiagą.

Šiandien 22 val. bus surengta antroji generalinė finalo repeticija, kurios metu savo įvertinimus skirs visų konkurse dalyvaujančių šalių komisijos.

Papildyta 19:31 Aftonbladet praneša, kad Joost Klein yra apkaltintas smurtu prieš moterį, priklausančią televizijos rengėjų komandai. EBU surengė kelis skubius susirinkimus šiai situacijai aptarti.

Papildyta 21:48 Nyderlandų transliuotojas AVROTROS pranešė, kad šiuo metu vyksta derybos su EBU dėl šalies dalyvavimo „Eurovizijos“ finale. Kol nebus priimtas galutinis sprendimas, olandų atstovui Joost Klein neleista pasirodyti ir netrukus prasidėsiančioje antroje generalinėje repeticijoje, kurios metu balsuos komisijos. Ekspertai turės vertinti Nyderlandų pasirodymo įrašą iš antrojo pusfinalio. Spaudos centre esantys žurnalistai pasidalino nuotrauka, kurioje matoma, kad Nyderlandai dingo iš finalinės programos sąrašo.

Primename, kad nei EBU, nei Nyderlandų transliuotojas iki šiol neatskleidė priežasties, dėl kurios šalies dalyvavimas konkurse yra pristabdytas.

Papildyta 22:21 Nyderlandai atsirado finalininkų balsavimo lentelėje.

Papildyta 10:05 Praėjusią naktį turėjęs startuoti „Rest of the world“ balsavimas, kurio metu gali balsuoti „Eurovizijoje“ nedalyvaujančių šalių žiūrovai, taip ir nebuvo atidarytas. Žiūrovai iš JAV, Kanados ir Kinijos skundžiasi negalėdami balsuoti už savo favoritus. Balsavimas turėtų prasidėti, kai bus iki galo išspręstas Nyderlandų dalyvavimo klausimas.

Vakar vykusioje antroje generalinėje repeticijoje arenos žiūrovai kelis kartus nušvilpė „Eurovizijos“ vykdantįjį vadovą Martiną Österdahl. Taip pat vedėja Petra Mede buvo priversta repetuoti situacijas, kuomet balsų skelbėjai atsisako skirti savo 12 taškų vienai iš konkurse dalyvaujančių šalių. Tokiu atveju Martin turėtų įsikišti ir pats paskelbti balsavimo rezultatą.

Verta paminėti, kad susidariusi situacija sukėlė problemų likusių šalių atstovams. Jie iki šiol nėra tikri dėl savo pasirodymo numerio, todėl tinkamai negali paruošti reklaminės medžiagos.

Papildyta 11:44 Nyderlandų žiniasklaida, remdamasi policijos pranešimais, rašo, kad Joost buvo iškviestas į teismą po žodinio grasinimo televizijos darbuotojai, o ne dėl fizinio susirėmimo. Byla buvo perduota Švedijos prokuratūrai ir gali užtrukti kelias savaites. Šįryt transliuotojas AVROTROS pranešė kol kas negavęs EBU sprendimo dėl galimybės Nyderlandams dalyvauti šiandieniniame finale.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Tiesa
Tiesa
prieš 6 dienų

Dabar įsivaizduokit, jeigu vietoj Joost’o taip elgtųsi Silvestras. Absoliuti gėda ir nepagarba šaliai, kurią atstovauji.

Vadik
Vadik
prieš 6 dienų
Atsakinėti į  Tiesa

Taip, bet Silvestras irgi kaip mūsų tautos atstovas neturėtų reikšti palaikymo Palestinai. Jis nėra įgaliotas tą daryti.

Vadik
Vadik
prieš 6 dienų

O kas bus, jeigu nedalyvaus jury rehearahals už 4 valandų? Paleis įrašą vakar pusfinalio ar diskvalifikacija?