Fanai

Kviečiame prisijungti prie Lietuvos OGAE fanų klubo!

„Eurovizija“ – tai daugiau nei dainų konkursas. Tai yra fenomenas. Ir yra daugybė priežasčių mylėti „Euroviziją“, ją sekti, arba bent jau stengtis kiekvienais metais įsijungti transliacijas. Vieni iš esmės šiuo konkursu domisi dėl dainų ir atlikėjų, kiti – dėl azarto balsavimo metu, o dar kiti dėl politinių detalių bei daugybės kitų priežasčių.

Kad ir kokios tos priežastys bebūtų, faktas tas, kad gerbėjų šis renginys turi daugybę, tad žmonės buriasi į grupes, ir kuriasi fanų bendruomenės, tokios kaip OGAE – į šį klubą ir norime visus pakviesti prisijungti.

Bendruomenė – ko gero, vienas svarbiausių elementų „Eurovizijoje“. Ir tai nėra tušti žodžiai. Dabar, žinoma, kuriasi įvairios „Eurovizijos“ fanų bendruomenės tiek vienos valstybės, tiek tarptautiniu lygmeniu įvairiuose socialiniuose tinkluose, tačiau fanų bendruomenės egzistuoja jau seniai.

Didžiausias „Eurovizijos“ fanų klubas – OGAE (pranc. Organisation Générale des Amateurs de l’Eurovision, išvertus – bendroji „Eurovizijos“ gerbėjų organizacija) buvo įkurtas 1984 metais Suomijoje, Savonlinna mieste, ir jį įkūrė Jaripekka Koikkalainen. Tai yra tarptautinė nevalstybinė, ne pelno siekianti organizacija, vienijanti „Eurovizijos“ fanų klubus 42-jose valstybėse bei likusiame pasaulyje (angl. Rest of the world).

Pagrindinis tikslas – populiarinti populiariąją muziką Europoje ir ne tik bei, žinoma, populiarinti „Eurovizijos“ dainų konkursą. Šis fanų klubas kasmet organizuoja balsavimus – didžiosios „Eurovizijos“ kovo-balandžio mėnesiais, kur dalyvauja visos konkursinės dainos, „Antrojo šanso“ konkursą, kuriame dalyvauja nacionalinių atrankų savo šalyse nelaimėję dalyviai ir kuris yra organizauojamas vasaros pabaigoje ar rudenį.

Taip pat organizuojamas metų dainos konkursas, kuriame dalyvauja jau su „Eurovizija“ nieko bendro neturintys, bet visus metus radijo stotyse ir kitur daug skambėję kūriniai. Anksčiau vykdavo ir vaizdo klipo konkursas, tačiau pernai jis jau nebevyko ir apskritai pastaraisiais metais nesulaukdavo didelio susidomėjimo.

Lietuvoje OGAE fanų klubas egzistuoja jau gana seniai, kaip ir daugelyje Europos transliuotojų sąjungos narių bei „Eurovizijoje“ dalyvaujančių valstybių. Ir šiais metais šis klubas Lietuvoje atsinaujina, tad labai norime visus jus pakviesti prie jo prisijungti.

Kodėl verta būti šio klubo nariu?

Visų pirma, jei jūs domitės „Eurovizija“ ir mėgstate reitinguoti dalyvaujančias dainas ar pasirodymus. Tuomet kiekvienais metais galite dalyvauti tiek didžiosios „Eurovizijos“, tiek „Antrojo šanso“ konkurso balsavimuose ir padaryti įtakos didžiausio fanų balsavimo rezultatams. Antra, klubas rengia įvairius susitikimus – kartu stebėti įvairių „eurovizinių“ renginių arba nebūtinai. Pavyzdžiui, jau rytoj susirenkame stebėti 2023 „Vaikų Eurovizijos“! Nors šis renginys nemokamas, ateityje bus ir mokamų renginių, kuriuose tik klubo nariai galės dalyvauti nemokamai ar su nuolaida.

Visgi viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl verta tapti OGAE klubo nariu, yra bilietai į „Euroviziją“ su nuolaida, taip pat ir į „Eurovizijos“ atidarymo ceremoniją, ar „euroklubus“. Tad norinčius prisijungti kviečiame nieko nelaukti ir užpildyti šią formą.

Iškart reikia pasakyti, kad šiais metais į didžiosios „Eurovizijos“ gyvas transliacijas ar repeticijas bilietų su nuolaida gauti greičiausiai nebepavyks, tačiau didelė tikimybė gauti priėjimą į „euroklubus“ ar atidarymo ceremoniją, jei užsiregistruosite gruodį ar sausį, o gal net ir vėliau. Be to, visada yra kiti metai. Tiesa, tiksli informacija nėra skelbiama niekam.

Jei viso to nepakanka – visa „Eurodienos“ komanda yra klubo nariai, tad mes žinome, ką kalbame. Tad labai lauksime visų, ir iki pasimatymo pirmajame OGAE klubo susitikime per daug metų jau rytoj!

„Eurodiena“ ir Lietuvos OGAE klubas kviečia į „Vaikų Eurovizijos 2023“ peržiūrą

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus