Bazelis ir Ženeva
Organizavimas

Kovoje dėl 2025-ųjų „Eurovizijos“ rengimo liko Bazelis ir Ženeva

Liepos viduryje „Eurovizijos“ gerbėjus pasiekė naujiena – Šveicarijos nacionalinis transliuotojas SRG ir Europos transliuotojų sąjunga (EBU) paskelbė, kad dėl galimybės surengti 2025-ųjų metų konkursą varžysis likę 2 miestai: Bazelis ir Ženeva.

Šie miestai buvo atrinkti iš penkių miestų, tarp kurių buvo ir šalies sostinė Bernas bei didžiausias šalies miestas Ciurichas, sąrašo. Galutinis sprendimas, kuriame mieste vyks kitų metų konkursas, bus paskelbtas vasaros pabaigoje.

Vertinant pateiktus pasiūlymus, pagrindiniai kriterijai buvo tokie kaip miestų arenos ir jų užimtumas, viešojo transporto jungtys, tvarumas, laisvų viešbučio kambarių skaičius, saugumas, renginių patirtis, viso miesto įsitraukimas ir motyvacija rengti konkursą, taip pat daug kitų veiksnių.

Šalies pietvakariuose esanti Ženeva – tarptautinės diplomatijos bei įvairių tarptautinių organizacijų centras. Čia įsikūrusios Jungtinės Tautos, Raudonasis Kryžius, taip pat ir „Euroviziją“ rengianti Europos Transliuotojų Sąjunga – EBU bei daugybė kitų. Mieste dominuojanti kalba – prancūzų. Pagal įvairius reitingus Ženeva yra vienas geriausių miestų gyventi, tačiau taip pat ir vienas brangiausių.

Tuo tarpu Bazelis trečias pagal dydį Šveicarijos miestas, įsikūręs šiaurėje, pasienyje su Vokietija ir Prancūzija. Jame gyvena kiek mažiau nei 180 tūkst. gyventojų, pagrinde kalbančių vokiečių kalba. Bazelis yra laikomas Šveicarijos kultūros sostine, mieste gausu muziejų, čia taip pat įkurtas ir pirmasis šalyje Bazelio Universitetas (1460), iš čia yra kilęs vienas geriausių visų laikų tenisininkų Rogeris Federeris.

Plačiau apie šiuos miestus galite skaityti mūsų ankstesniame straipsnyje:

Misija: Šveicarija 2025. Kur ir kada gali vykti kitų metų „Eurovizija“?

Nors tikslios datos, kada vyks „Eurovizija“ dar nėra, tačiau realiausia, kad konkursas vyktų trečią gegužės savaitę – 13, 15 ir 17 dienomis. Kol kas dalyvavimą kitų metų konkurse yra patvirtinusios 20 šalių: Albanija, Austrija, Belgija, Kroatija, Kipras, Danija, Suomija, Vokietija, Izraelis, Italija, Latvija, Lietuva, Liuksemburgas, Malta, Norvegija, Portugalija, Serbija, Ispanija, Švedija, Šveicarija.

YouTube player

 

 

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus