EurožvaigždėsGyvenimas po Eurovizijos

Lietuvoje koncertuos dar daugiau „Eurovizijos“ žvaigždžių – atvyksta Käärijä ir Baby Lasagna

„Eurovizijos“ gerbėjai Lietuvoje džiūgauja – į šalį atvyksta ir savo koncertus rengia vis daugiau konkurso alumnų. Kiek anksčiau apie savo pasirodymus Vilniuje pranešė šių metų nugalėtojai Nemo bei Airijai atstovavę Bambie Thug. Pastarosiomis dienomis paskelbta ir tai, kad Lietuvoje koncertus surengs antras vietas šių ir praėjusių metų „Eurovizijose“ užėmę suomis Käärijä ir kroatas Baby Lasagna.

Daug triukšmo sukėlęs ir žiūrovų balsavimą su daina „Rim Tim Tagi Dim“ laimėjęs Baby Lasagna kitų metų kovo 2 d. pasirodys Lofte. Solinį turą kroatas pradės Taline, tuomet pasirodys Rygoje, Vilniuje, surengs keletą koncertų Lenkijoje ir išvyks koncertuoti kitur Europoje.

Baby Lasagna, kurio tikras vardas Marko Purišičius, rašo ir atlieka muziką be jokių griežtų muzikos stilių apribojimų. Su Baby Lasagna slapyvardžiu Marko rado nišą, kurioje gali derinti nesuderinamus žanrus ir sukurti naujus garsus, kurie yra švieži ir užvedantys.

YouTube player

Jo muzikinis stilius apibūdinamas kaip pop punk, techno, metalo ir house mišinys. Baby Lasagna kūryba dažnai pasakojo asmenines atlikėjo istorijas, taip pat jis dainuoja apie platesnes visuomenės problemas, ypač susijusias su jo tėvyne. Pavyzdžiui, daina „Rim Tim Tagi Dim“ yra apie vaikiną, kuris palieka Kroatiją ir išvažiuoja laimės ieškoti svetur.

Anksčiau Marko priklausė grupei „Manntra“, su kuria dalyvavo Kroatijos atrankoje 2019-aisiais su daina „In The Shadows“. Kaip Baby Lasagna jis muzikos padangėje prisistatė 2023 m. pabaigoje su singlais „IG BOY“ ir „Dont hate yourself, but dont love yourself per much“.

YouTube player

Visgi didžiausio pripažinimo jis sulaukė kai su „Rim Tim Tagi Dim“ laimėjo Kroatijos atranką į „Euroviziją“, o gegužę Švedijoje vykusiame konkurse užėmė antrąją vietą. Šiuo metu „Spotity“ daina jau viršijo 37 milijonus perklausų ir pasiekė aukštas pozicijas daugelio šalių muzikiniuose topuose.

Po puikaus pasirodymo konkurse Marko populiarumas sprogo – jis pasirašė sutartį su muzikos įrašų kompanija „Universal Music“, per vieną dieną išpardavė 3 pasirodymus didžiuliame Zagrebo stadione, o neseniai paskelbė ir apie koncertinį turą ne tik Kroatijoje, bet ir visoje Europoje. Iki 2025 m. balandžio jis surengs daugiau nei 60 pasirodymų.

Atlikėjas savo fanams taip pat žada naujos muzikos – Baby Lasagna birželio bei vasaros pabaigoje turėtų išleisti kelis singlus, o debiutinį albumą planuoja pristatyti žiemą.

Bilietus į pasirodymą Vilniuje bus galima įsigyti nuo birželio 24 d., 12:00 val.

Festivalyje „Granatos Live“ pasirodys Käärijä

EBU nuotr.

„Granatos Live“ organizatoriai šią savaitę pranešė, kad liepos 26-28 d. vyksiančio festivalio metu į sceną žengs nutrūktgalvis praėjusių metų „Eurovizijos“ favoritas Käärijä.

Käärijä, kurio tikrasis vardas Jere Pöyhönen, garsėja savo energingais ir ekscentriškais pasirodymais. Jo muzikinis stilius yra savitas derinys tarp techno, repo, „Rammstein“ skambesio, metalo ir tradicinių suomiškos muzikos elementų.

Pernai jis sulaukė tarptautinio pripažinimo atstovaudamas Suomijai „Eurovizijoje“ su daina „Cha Cha Cha“, užkariavusia ir lietuviškus muzikinius topus. Jis, kaip ir kroatas Baby Lasagna, laimėjo žiūrovų balsavimą, tačiau bendroje lentelėje užėmė 2-ą vietą.

YouTube player

Käärijä savo muzikoje supina humorą su giliais apmąstymais apie šiuolaikinį gyvenimą, o jo unikalus gebėjimas perteikti energiją bei emocijas per savo pasirodymus pelnė jam ištikimų gerbėjų ratą visoje Europoje.

„Granatose“ taip pat pasirodys ir Lietuvai atstovavęs Vaidas Baumila bei muzikantai, dalyvavę Lietuvos atrankoje į „Euroviziją“: grupė „Shower“, Aistè ir Evgenya Redko. Į Lietuvą atvyks ir šiemet Sanremo festivalyje Italijoje dalyvavusi grupė „The Kolors“, kuri plačiai publikai žinomiausia dėl hito „Italodisco“. Bilietais prekiauja kakava.lt.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus