EBU nuotr.
Anonsai

Šiandien – didysis 2024-ųjų „Eurovizijos“ finalas, Lietuva pasirodys 7-ta

Šiandien „Eurovizija“ pasieks savo kulminaciją –  22:00 val. Lietuvos laiku įvyks didysis „Eurovizijos“ finalas tiesiogiai iš Malmės. 26 šalių atstovai kovos dėl pergalės, o 7 numeriu į sceną žengs Lietuvos atstovas Silvester Belt su kūriniu „Luktelk“.

Kurios šalys dalyvauja?

Šiandien finale išvysime 25 konkursinius pasirodymus – 20 iš pusfinalių patekusių dalyvių, ir 6 automatiškai finale dalyvaujančias šalis – didįjį penketą ir praeitų metų nugalėtoją Švediją. Konkursinę programą atidarys būtent šeimininkė Švedija, o uždarys Austrija.

Vakar buvo imta kalbėti, kad iš konkurso finalo gali būti pašalintas Nyderlandų atstovas. Šiandien ši informacija buvo patvirtinta ir Nyderlandų neišvysime šių metų konkurso finale.

Nyderlandai pašalinti iš 2024 metų „Eurovizijos“

Finalininkų pasirodymo tvarka:

1. Švedija

2.Ukraina

3. Vokietija

4. Liuksemburgas

6. Izraelis

7. Lietuva

8. Ispanija

9. Estija

10. Airija

11. Latvija

12. Graikija

13. Jungtinė Karalystė

14. Norvegija

15. Italija

16. Serbija

17. Suomija

18. Portugalija

19. Armėnija

20. Kipras

21. Šveicarija

22. Slovėnija

23. Kroatija

24. Sakartvelas

25. Prancūzija

26. Austrija

Paaiškėjo finalo pasirodymų eiliškumas: Lietuva pasirodys 7-ta

Finalo svečiai

Finale pasirodys „Eurovizijos“ nugalėtojos Carola, Carlotte Perrelli ir Conchita Wurst, kurios surengs grupės ABBA pagerbimo pasirodymą. Scenoje išvysime ir praėjusių metų metų nugalėtoja Loreen, kuri atliks savo naująjį kūrinį „Forever“ bei savo pergalingą kūrinį „Tattoo“. Scenoje išvysime ir daugiau muzikos pasaulio atstovų, ypač iš Švedijos.

Kas nugalės?

Šių metų lažybininkų favoritu yra laikomas Kroatijos atstovas Baby Lasagna su daina „Rim Tim Tagi Dim“. Jo pergalės šansai vertinami 43 procentais. Jei prognozės pasitvirtins tai bus pirmoji Kroatijos pergalė konkurse.

2024 m. „Eurovizijos“ favoritai – kam prognozuojama pergalė?

Kas ir kaip balsuos?

Šio vakaro rezultatus lems komisijos ir žiūrovų balsai. Kiekvienoje šalyje žiuri sudaro 5 muzikos industrijos profesionalai, jie dalyvius jau įvertino stebėdami vakarykštę generalinę repeticiją. Komisija visus dalyvių pasirodymus surikiavo nuo geriausio iki prasčiausio, o sudėjus visų komisijos narių vertinimus, pagal specialią formulę, kurioje skirta aukšta vieta yra vertinama stipresniu koeficientu, nei skirta žema vieta, buvo sudarytas šalies komisijos geriausiųjų dešimtukas, kuris gaus taškus nuo 12 iki 1. Iš esmės tą patį šiandien padarys ir žiūrovai namuose – kiekvienoje šalyje daugiausia balsų sulaukęs dalyvių dešimtukas gaus balus. Primename, kad pusfinaliuose balsavo tik žiūrovai.

Taip pat balsuoti galės ne tik šalys dalyvės, o visas pasaulis. Jeigu šiuo metu esate šalyje, kuri nedalyvauja „Eurovizijoje“, galite balsuoti per oficialią „Eurovision App“ programėlę ar  www.esc.vote puslapyje. Savo balsą galėsite skirti ir Lietuvos paraiškai „Luktelk“. Lietuvoje savo favoritus galėsite palaikyti skambindami numeriu 1669 arba siųsdami trumpąją žinutę numeriu 1479, įrašę dviženklį pasirodymo numerį.

Šių metų naujovė – balsavimas prasidės nuo pirmos dainos. Tad už savo favoritus bus galima balsuoti ilgiau nei įprastai.

Kur ir kada rodys „Euroviziją“?

Lietuvos žiūrovai galės stebėti tiesioginę „Eurovizijos“ dainų konkurso transliaciją per LRT televiziją ir transliuotojo internetiniame puslapyje, paspaudus čia. Užsienyje šou galėsite stebėti ir „Youtube“ platformoje. Deja, Lietuvoje šiemet „Youtube“ transliacija nėra pasiekiama. Finalo transliacijos pradžia – 22:00.

YouTube player

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Liepa
Liepa
prieš 1 mėnesį

Lietuva laimės.com

Gabija
Gabija
prieš 1 mėnesį

Lietuva laimės!!!!!!