EBU nuotr.
DalyviaiNuomonės

Silvester Belt ir kiti „Eurovizijos“ dalyviai reikalauja paliaubų Gazos konflikte

Lietuvos atstovas Silvester Belt ir grupelė šių metų „Eurovizijos“ dalyvių išplatino viešą kreipimąsi, kuriuo siekia atkreipti dėmesį į konfliktą, vykstantį Gazoje ir reikalauja paliaubų šiame konflikte.

Šį kreipimąsi pasirašė Bambie Thug iš Airijos, Norvegijos atstovai Gåte, portugalė Iolanda, San marino atstovai Megara, Nemo iš Šveicarijos, Jungtinės Karalystės atstovas Olly Alexander, Danijos atstovė SABA, Silvester Belt, suomiai Windows95Man ir Belgijos atstovas Mustii.

„Norime pradėti nuo to, kad dalyvauti šių metų „Eurovizijoje“ yra didelė privilegija.

Atsižvelgdami į Izraelį ir dabartinę padėtį okupuotose Palestinos teritorijose, ypač Gazoje, mes negalime tylėti. Mums svarbu solidarizuotis su engiamaisiais, aiškiai ir nuoširdžiai pareiškiame – trokštame taikos, neatidėliotinų bei ilgalaikių paliaubų ir saugaus visų įkaitų sugrįžimo namo. Esame vieningi prieš visas neapykantos formas, įskaitant antisemitizmą ir islamofobiją.

Mes tvirtai tikime vienijančia muzikos galia, leidžiančia parodyti mūsų skirtumus, o taip pat žmonėms susivienyti ir puoselėti prasmingas diskusijas bei ryšius.

Manome, kad mūsų pareiga yra sukurti ir saugoti šią erdvę ir tikime, kad ji įkvėps didesnei užuojautai ir empatijai“, – rašoma paskelbtame įraše.

Dalyvių kreipimasis, ekrano nuotrauka iš Instagram

Anksčiau „Eurodiena“ jau rašė apie galimą kai kurių šalių pasitraukimą iš konkurso, jei jame dalyvaus Izraelis. Taip pat delegacijų vadovų susirinkimo metu kraujo dažais buvo apipilta „Eurovizijos“ dekoracija Malmėje, taip protestuojant prieš Izraelio dalyvavimą.

Bręsta neramumai: iš „Eurovizijos“ nepašalinus Izraelio, konkursą gali boikotuoti kitos šalys

Vandalizmo aktas Malmėje: „Eurovizijos“ ženklas aplietas kraujo spalvos dažais

Taip pat galite plačiau paskaityti apie Izraelio paraišką ir nesklandumų kupiną jos išrinkimo procesą.

Teksto pakeitimas įžiebė Izraeliui žalią šviesą „Eurovizijoje“: pristatyta paraiška „Hurricane“

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Vita
Vita
prieš 26 dienų

Geriau galejo Silvestras patyleti, buti neutralus ir neginti teroristu. Kas gina tuos laukinius, tai aiskiai patys nera su jais susipazine ir nezino, ka jie Izraelyje ir kituose salyse daro. Tegul nuvaziuoja LGBT, feministes ir kt.laukiniu palaikytojai i pseudo palestina, tik tegul butinai live daro, kad visi zinotu, kokie ten puikus ir geri zmones gyvena, net valanda nepraeitu ir is tu palaikytoju farsas liktu. Patys tie is gazos laukiniai filmuoja video, deda nuotraukas, tiesiog zviegia, kad ju misija zudyt kitatikius, baltuosius, lgbt zmones zudomi iskart vietoje, o Europoje LGBT jaunimas eina i palaikymus uz Palestina, nu naivus ir kvaili, apsisvietimo truksta ka tie patys laukiniai sneka ir kelia i interneta. Tikiuosi, kad tikrai visiems dzin bus kas ten ka palaiko. Tik dar labiau norisi Izraeli palaikyt, metus ten gyvenau, dirbau, zinau kokie sventi tie ju laukiniai kaimynai, sutriai paskutiniai.

Teisininkas
Teisininkas
prieš 27 dienų

Visiškai bereikšmis pareiškimas, kaip ir raginimai boikotuoti Euroviziją. 99% Eurovizijos žiūrovų nei domisi ką atlikėjai sako nei kas vyksta socialinėse medijose. Tai tik mažas eurofanų burbulas, kurį nors ir didele dalimi sudaro ultra-kairieji, yra taip pat nemažai racionalių žmonių, nelinkusių pataikauti teroristams.