SVT nuotr.
Organizavimas

Vandalizmo aktas Malmėje: „Eurovizijos“ ženklas aplietas kraujo spalvos dažais

SVT praneša, kad vakar naktį Malmėje prieš delegacijų vadovų suvažiavimą buvo įvykdytas vandalizmo aktas, kurio metu didelė skaitmeninė „Eurovizijos“ instaliacija su užrašu „United By Music“ buvo aplieta raudonais dažais, o ant instaliacijos pagrindo buvo užrašytas palestiniečius palaikantis šūkis „Free Gaza“. 

SVT nuotr.

Izraelio dalyvavimas „Eurovizijoje“ išprovokavo didelius protestus, nukreiptus tiek prieš Malmės savivaldybę, tiek prieš švedų transliuotoją SVT, nepaisant to, kad būtent Europos transliuotojų sąjunga (EBU) priima sprendimą, kurios šalys gali varžytis konkurse.

Vasario 21 d. atliktos „Novus“ apklausos duomenimis, 36 procentai respondentų atsakė manantys, kad Izraelis turėtų būti pašalintas iš „Eurovizijos“, 32 procentai palaikė Izraelį, o likę 32 procentai nebuvo apsisprendę dėl savo pozicijos. „Novus“ apklausa buvo paremta 1063 18–84 metų amžiaus Švedijos gyventojų atsakymais.

„Eurovizijos“ organizatoriai ir šalių transliuotojai patyrė nemažai spaudimo boikotuoti konkursą, jei jame pasirodys Izraelis, o ryškiausiai čia pasižymėjo Islandija. Nors šalies finalas įvyko jau daugiau nei prieš savaitę, transliuotojas RÚV iki paskutinės paraiškų teikimo dienos delsė pasakyti, ar finalą laimėjusi Hera Björk vyks į Malmę. Visgi kovo 11 d., Islandija patvirtino savo dalyvavimą konkurse.

Nepaisant spaudimo, Izraelis kovo 10 d. pristatė Eden Golan dainą „Hurricane“ ir planuoja pasirodyti konkurse.

Bręsta neramumai: iš „Eurovizijos“ nepašalinus Izraelio, konkursą gali boikotuoti kitos šalys

Primename, kad 2024 metų „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks „Malmö“ arenoje gegužės 7, 9 ir 11 dienomis.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Homeras
Homeras
prieš 1 mėnesį

Islamas taikos religija btw.

Vita
Vita
prieš 1 mėnesį

Fui siauteja tie teroristiniai smirdukai. Jau Svedijoje pilni kaleimai tu laukiniu degradu uzkisti, dar ir Eurovizija tiems teroristams uzkliuvo, tikiuosi, kad Svedijoje kokiu teroro aktu del to nebus ir niekas nenukentes per rengini, nes su tais degeneratais ka gali zinoti, visur Europoje jie kenkejai.