Thomas Hanses (EBU) nuotr.
Repeticijos

Vengrijos, Baltarusijos ir Serbijos repeticijos

Iš Tel Avivo praneša „Eurodienos“ redaktorius Tautvydas.

Vengrijos atstovo repeticija, panašu, taip pat praėjo be didesnių pakitimų. Joci pasirodymą pradeda sėdėdamas ant dėžės, o scenoje apšvietimas yra minimalus, fone galime išvysti taškus, kurių, dainai besitęsiant, daugėja ir jie ryškėja. Nuo pirmojo priedainio foną taip pat papildo pasirodantys tėvų portretai. Apšvietimas viso pasirodymo metu išlieka šiltas, dominuoja geltona, oranžinė spalvos. Pabaigoje fone rėgėtus atvaizdus pakeičia didelis medis, taip pat scenoje išvystame ir pirotechnikos lietų.

Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Atlikėjo balsas iš esmės skambėjo puikiai. Filmavime dominuoja lėti kadrai, dažnai iš arti galime išvysti Joci, vyras bendrauja su kameromis. Iš esmės pasirodymas yra paprastas, tačiau efektyvus ir neužgožia dainos, tad Vengrija turėtų nesunkiai iškovoti jau 8-tą iš eilės bilietą į „Eurovizijos“ finalą.

YouTube player

Aštuntoji – Baltarusijos atstovė Zena. Energingą kūrinį „Like It“ atliekanti mergina paruošė spalvingą pasirodymą. Zena dainos pradžioje sėdi ant vienos iš daugybės scenoje esančių dėžių, o su ja – du šokėjai. Nemažai juda ir pagrindinė vokalistė, taip pat Zena daug dėmesio kreipia į kameras. Prieš paskutinį priedainį scenoje prisijungia dar dvi šokėjos, kurios taip pat ir dainuoja. Šios repeticijos metu Baltarusijos atstovė kiek pakeitė savo aprangą – atlikėja vilkėjo baltus šortus bei palaidinę, puoštus grafičiu, o pasirodymo pradžioje buvo ir su švarku, kurį dainos eigoje šokėjai padėjo nusiimti.

Andres Putting (EBU) nuotr.

Scenoje dominuoja įvairios ryškios spalvos, fone galime išvysti Zenos, įvairių gyvūnų atvaizdus. Priedainių metu sceną užpildo dūmai, pasirodo ugnies kolonos. Kalbant apie filmavimą, jis atrodė tvarkingas, su gražiais perėjimais tarp kadrų. Iš vokalinės pusės, Zeną gelbėja pritariančiosios atlikėjos.

Pasirodymas atrodo energingas ir modernus, tačiau nemanau, kad šalis turi daug šansų patekti į šeštadienio finalą.

YouTube player

Toliau scenoje Nevena iš Serbijos. Panašu, kad šis pasirodymas stebins ne tik puikiu vokalu, tačiau ir užburiančia scenografija. Pasirodymo pradžioje scena yra mėlyna, o jos centre – juodą suknelę vilkinti Nevena. Po pirmojo priedainio išvydome ir ekrano efektą – rankų mostais atlikėja priešais save sukuria vėjo sukūrį. Tiesa, panašu, jog su šia detale teks dar dirbti, kadangi ji laiku nepasišalino iš ekrano ir vis dar buvo matoma vėlesniuose kadruose.

Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Antroje kūrinio pusėje sūkurio motyvas naudojamas ir visoje scenoje – ant grindų jis geltonas, o fone – mėlynos ir geltonos spalvų, tad kiek primena Ukrainos vėliavą. Vaizdą taip pat papildo dūmai. Nors kūrinys yra dramatiškas, dažnai Nevenos veido išraiškos atrodo kiek perspaustos ar net agresyvios. Tiesa, jog vokalas skambėjo iš ties puikiai.

Manau, jog Serbija turi didelius šansus sulaukti komisijos palaikymo, o ir nemažai pirmajame pusfinalyje balsuosiančių kaimyninių šalių gyventojai gali balsuoti už šį balkaniškų motyvų kūrinį ir padėti jam iškopti į finalą.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus