EBU nuotr.
Organizavimas

Lietuvos eurovizinė viltis šiemet dainuos antrame pusfinalyje

Paskutinio mėnesio dienos vakarą tradicinėje „Eurovizijos“ pusfinalių burtų traukimo ceremonijoje paaiškėjo, kuriomis dienomis pasirodys 31-os šalių atstovai. Dar 6-ios, didžiojo penketo ir 2022-ųjų šalis nugalėtoja, sužinojo, kuriame iš pusfinalių turės balsavimo teisę, kadangi automatiškai patenka į finalą.

Tiesiogiai Liverpulyje, šių metų „Eurovizijos“ sostinėje, AJ Odudu ir Rylan drauge su vietinių mokyklų moksleiviais bei Ukrainos bendruomenės nare atsitiktiniu būdu pirmiausia pristatė, kurios finalininkės balsuos pirmajame bei antrajame pusfinaliuose. Daugiau apie įvykusį renginį skaitykite šiame straipsnyje.

Finalininkų balsavimo teisė pusfinaliuose. EBU nuotr.

Iš karto po to, buvo traukiami šalių pavadinimai bei eiliškumas pusfinaliuose. Jau aišku, kuriose šou dalyse (pirmoje ar antroje) pasirodys atlikėjai. Pirmajame pusfinalyje susirungs 15-a valstybių, o antrajame viena daugiau.

Gegužės 9 dieną Liverpulio arenoje dainuos:

Pirmojo pusfinalio šalys. EBU nuotr.

Gegužės 11-ąją, ketvirtadienį, pasirodys šių šalių atstovai:

Antrojo pusfinalio šalys. EBU nuotr.

„Eurovizijos“ finalas bus transliuojamas gegužės 13-ą dieną. Jame tradiciškai pasirodys didžiojo penketo valstybės (Jungtinė Karalystė, Ispanija, Prancūzijas, Vokietija, Italija) bei šalis nugalėtoja Ukraina kartu su 10 kiekvieno pusfinalio geriausiųjų, kuriuos šiemet deleguos tik televizijos žiūrovai. Apie pakitusias taisykles skaitykite čia.

Kas atstovaus Lietuvai paaiškės jau vasario 18-ąją. Tądien finale varžysis 10 dainų, sekite atrankos naujienas.

YouTube player

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus