EBU nuotr.
Organizavimas

Paskelbti “Eurovizijos“ balsavimo sistemos pokyčiai

Europos Transliuotojų Sąjunga (EBU) šiandien paskelbė svarbius pasikeitimus „Eurovizijos“ balsavimo sistemoje, kurie įsigalios jau kitų metų konkurse Liverpulyje.

Pagrindiniai pokyčiai:

  • Tik televizijos žiūrovai spręs, kurios šalys iš pusfinalių pateks į finalą (nuo 2010 m. pusę galios čia turėjo komisijos);
  • Nedalyvaujančių šalių žiūrovai galės balsuoti internetu, jų balsai bus susumuoti ir paskelbti kaip vienos atskiros šalies balai.

Atkreipiamas dėmesys, kad komisijos įtaka finale lieka nepakitusi: žiuri balsai bus susumuoti su visų žiūrovų balsais santykiu 50/50.

Tad kitų metų konkurso pusfinaliuose šalių komisijos jokios įtakos neturės. Tai vyks pirmą kartą nuo 2007 m. Jei tokia sistema būtų taikyta šiemet, finale vietoj Azerbaidžano ir Šveicarijos būtume matę Albaniją ir Kiprą, o pavyzdžiui 2019 m. į finalą, vietoj Danijos, būtų patekęs Lietuvos atstovas Jurijus Veklenko.

Šalys, kurios 2014-2022 m. su tokia pusfinalių balsavimo sistema būtų patekusios į finalą bei šalys, kurioms būtų tekę jį praleisti:

Kita svarbi naujiena, jog pirmą kartą žiūrovai, konkursą stebintys iš nedalyvaujančių šalių, taip pat galės balsuoti už savo mėgstamiausias dainas. Tai galės atlikti saugioje internetinėje platformoje, naudodami savo šalies kredito kortelę. Visi susumuoti balsai bus paversti taškais, kurie turės tokią pačią svarbą kaip ir vienos dalyvaujančios šalies. Toks balsavimas vyks tiek pusfinaliuose, tiek didžiajame finale.

Konkurse dalyvaujančių šalių žiūrovai ir toliau balsuoti galės telefonu, SMS žinute bei per oficialią konkurso programėlę.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus