EBU nuotr.
Organizavimas

„Eurovizijos“ šalys bus suskirstytos į pusfinalius, paaiškės daugiau konkurso detalių

Šiandien vakare Liverpulis oficialiai taps 2023 m. „Eurovizijos“ sostine, kai iš Turino perims simbolinius konkurso organizavimo raktus. Tuo pačiu šalys bus suskirstytos į pusfinalius, turėtų oficialiai būti pristatytas ir būsimojo konkurso šūkis bei logotipas. Renginys nuo 21:00 bus tiesiogiai transliuojamas „Youtube“.

YouTube player

Renginio metu 31 šalis ne tik sužinos, kuriame pusfinalyje pasirodys, bet ir kurioje to pusfinalio dalyje pasirodys. Taip pat paaiškės, kuriuose pusfinaliuose balsuos didžiojo penketo šalys ir Ukraina.

Kiek anksčiau šalys buvo suskirstytos į krepšelius. Pusė šalių iš vieno krepšelio pateks į pirmąjį pusfinalį, kita pusė – antrąjį. Taip kasmet bandoma nuslopinti galimą kaimyninį balsavimą, todėl pavyzdžiui Lietuva pateko į vieną grupę su Latvija, Sakartvelu.

1 KREPŠELIS

2 KREPŠELIS

3 KREPŠELIS

Albanija
Austrija
Šveicarija
Kroatija
Serbija
Slovėnija

Danija
Australija
Suomija
Islandija
Norvegija
Švedija
Estija

Armėnija
Azerbaidžanas
Sakartvelas
Izraelis
Latvija
Lietuva

4 KREPŠELIS

5 KREPŠELIS

BIG 5 + Ukraina

Kipras
Graikija
Airija
Malta
Portugalija
San Marinas

Belgija
Čekija
Nyderlandai
Moldova
Lenkija
Rumunija

Prancūzija
Italija
Vokietija
Ispanija
Jungtinė Karalystė
Ukraina

Šios ceremonijos vedėjais taps BBC laidų vedėjai AJ Odudu ir Rylan. Tiesa, kol kas nepranešama, ar būtent jie taps „Eurovizijos“ vedėjais gegužę. Tikimąsi, kad renginyje bus paskelbta daugiau informacijos apie bilietų prekybą.

Nors buvo skelbta, kad šį vakarą paaiškės ir būsimojo konkurso logotipas bei šūkis, pirmadienio vakarą internete pasirodė vaizdai iš papuošto St. George Hall pastato, kuriame ir vyks ceremonija. Kiek vėliau tokią nuotrauką įkėlė ir oficialus konkurso puslpis, tad panašu, kad Liverpulio „Eurovizijos“ šūkis bus „UNITED BY MUSIC“ („Sujungti muzikos“).

Primename, kad 67-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks Liverpulyje, Jungtinėje Karalystėje. Pirmasis pusfinalis bus transliuojamas gegužės 9 d., antrasis – gegužės 11 d., o didysis finalas vyks šeštadienį gegužės 13 d.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus