AP nuotr.
Eurovizija 2025Organizavimas

Ar Celine Dion pasirodys ,,Eurovizijos“ scenoje po beveik keturiasdešimties metų?

Celine Dion gali būti pakviesta šveicarų televizijos transliuotojo SRG SSR pasirodyti kitų metų „Eurovizijoje“ kaip viešnia. Anot šveicariško laikraščio ,,Basler Zeitung“, kitų metų „Eurovizijos“ dainų konkurso prodiuseriai Celine Dion laiko galima specialiąja viešnia „Eurovizijos“ scenoje Bazelyje.

Konkurso prodiuseris Reto Peritz teigia: ,,Žinoma, susiduriame su tam tikra dilema. „Eurovizijos“ tikslas yra atrasti naujų talentų, o ne užgožti juos pasaulinių žvaigždžių pasirodymais. Bet, žinoma, konkurse būtų puiku turėti tokią žvaigždę“.

Konkurso planavimas turėtų prasidėti ateinančiomis savaitėmis, o pati „Eurovizija“ vyks gegužės 13 – 17 dienomis. Dar vis nėra aišku, ar SSR SRG jau susisiekė su Celine Dion komanda dėl galimybės jai pasirodyti. Tradiciškai svečių pasirodymai „Eurovizijos“ scenoje yra skelbiami 2 – 3 mėnesius prieš patį konkursą

Trumpai apie Celine Dion

Celine Dion – kanadiečių bei prancūzų dainininkė, „Oskarus“ laiminti ikona, apibūdinama stipriu bei technišku vokalu, ji dar vadinama baladžių karaliene. Dainininkė kuria populiariąją, roko, ritmenbliuzo bei klasikinę muziką. Bet kaipgi prasidėjo šios žvaigždės muzikinė kelionė?

Celine yra gimusi daugiavaikėje šeimoje Kvebeke ir užaugusi Montrealyje. Nuo penkerių metų dainuojanti atlikėja tapo žvaigžde Kvebeke jau paauglystėje, o 1982 metais laimėjo pirmąjį iš daugelio savo titulų festivalyje ,,World popular song festival“ Tokijuje, Japonijoje. Tarptautiškai ji išgarsėjo 1988-aisiais, po to, kai „Eurovizijoje“ Dubline atstovavo Šveicarijai su daina ,,Ne Partez Pas Sans Moi” (pranc. „Neišvyk be manęs“). Jos debiutinis albumas anglų kalba ,,Unison” (išleistas 1990-aisiais) išgarsino atlikėją JAV bei Didžiojoje Britanijoje, o daina ,,The Colour of My Love” (išleista 1993-aisiais) Celine išgarsino visame pasaulyje. Dion sėkmė tęsėsi per visą devintąjį dešimtmetį su keliais daugiausiai parduotais albumais visoje istorijoje, tokiais kaip ,,Falling into You“ (1996) bei ,,Let‘s Talk About Love“(1997). 1997-aisiais dainininkė taip pat išleido kūrinį ,,My Heart Will Go On“ – populiarųjį garso takelį tų pačių metų filmui ,,Titanikas“, kuris yra puikiai žinomas iki šiol.

YouTube player
YouTube player

21-ojo amžiaus pradžioje, Dion kuriam laikui pasitraukė iš muzikinės industrijos, norėdama daugiau laiko skirti savo šeimai. Sugrįžo 2002-aisiais su moderniojo šokių popmuzikos žanro albumais ,,A New Day Has Come“ ir ,,One Heart“, kurie buvo išleisti vos po metų. Nors albumai buvo tikrai sėkmingi, Celine nepavyko pasiekti tokios pačios sėkmės kaip anksčiau. Nuo 2003-ųjų dainininkė apie ketverius metus praleido pasirodydama laidoje Las Vegase bei susikūrė ten savo antrąją rezidenciją. Paskutinis Celine Dion albumas anglų kalba – 2019-aisiais išleistas „Courage“, o prancūzų kalba – „Encore un soir“, kurį dainininkė išleido 2016-aisiais.

Deja, atlikėja jau nebėra tokios būklės, kaip anksčiau. Celine Dion 2022-ųjų pabaigoje pranešė, kad serga reta neurologine liga – sustingusio žmogaus sindromu (angl. stiff-man). Dėl to jai neretai sunku dainuoti ar net kalbėti bei vaikščioti. Būtent tada ji pranešė atšaukianti 2023-aisiais turėjusį įvykti koncertinį turą. Tačiau ji yra sakiusi, kad tikrai dar dainuos scenoje, bet kokia kaina, net jei jai reikės ropoti. Dion pasirodė šių metų Paryžiaus vasaros olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje ir tai sukėlė diskusijų, kad galbūt jos pasirodymas kitų metų „Eurovizijoje“ irgi ganėtinai realus.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus