Georgios Tsichlis
Eurodiena.ltEurovizija 2025Fanai

Balsavimas: kas turėtų tapti Lietuvos atstovu 2025 m. „Eurovizijoje“?

Pasiruošimas 2025-ųjų „Eurovizijai“ įsibėgėja. Paaiškėjo, kad gegužės 13-17 dienomis atlikėjai iš visos Europos susirinks Bazelyje. Jau nuo sekmadienio, rugsėjo 1 d., išleistos dainos galės varžytis konkurse. Šia proga didžiausias lietuviškas „Eurovizijos“ naujienų portalas „Eurodiena“, kartu su konkurso fanų klubu OGAE, kviečia rinkti atlikėjus, kuriuos skaitytojai labiausiai norėtų išvysti atstovaujančius Lietuvai.

Dainų autoriai ir atlikėjai, norintys varžytis dėl teisės atstovauti mūsų šaliai 2025 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse, jau gali teikti savo paraiškas – šiemet LRT šį procesą pradėjo anksčiau. Pastarųjų metų patirtis rodo, kad dalyvavimas konkurse leidžia gerokai praplėsti savo klausytojų ratą.

„Eurovizijos“ dainų konkursą kasmet žiūri daugiau nei 150 mln. žmonių, o jame dalyvaujančios dainos pasiklausymo platformose perklausomos dar daugiau kartų. Pavyzdžių ieškoti toli nereikia – Silvester Belt daina „Luktelk“ populiariausiose muzikos klausymo platformose surinko ne mažiau kaip 40 mln. perklausų, o net ir atrankos nelaimėjusi grupė „Shower“, kurią iki jos žinojo siauras melomanų ratas, vasarą rengė ne tik solinius koncertus, bet ir grojo didžiausiuose šalies muzikos festivaliuose.

YouTube player

Originalūs, kūrybiški atlikėjai ir dainų kūrėjai iš konkurso gali išsinešti daugybę teigiamų rezultatų. Tai – ir neįkainojama patirtis pasirodant itin aukšto techninio lygio šou prieš galimai didžiausią auditoriją gyvenime, ir praplėstas klausytojų ratas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse.

Daug pasiimti iš didžiosios „Eurovizijos“ gali tiek patyrę, tiek karjerą pradedantys kūrėjai – svarbu būti autentiškiems ir kurti kokybišką pasirodymą.

Gerbėjai kviečiami palaikyti savo mėgstamus atlikėjus

Suprantama, kad prieš teikiant paraišką dalyvauti „Eurovizijos“ atrankoje atlikėjams gali kilti įvairių abejonių. Tad portalas „Eurodiena“ ir fanų bendruomenė Lietuvoje kviečia skaitytojus nominuoti savo mėgstamus atlikėjus išankstiniuose rinkimuose ir tokiu būdu paraginti juos leistis į eurovizinę kelionę.

Iki rugsėjo 15 d. visi „Eurovizijos“ gerbėjai gali siūlyti atlikėjus, kuriuos norėtų išvysti nacionalinėje atrankoje. Dažniausiai siūlyti vardai vėliau bus pateikti viešam balsavimui, kurio metu bus išrinktas laukiamiausių atlikėjų dešimtukas. „Eurodienos“ komanda susisieks su skaitytojų favoritais ir gausaus gerbėjų būrio vardu pakvies juos dalyvauti nacionalinėje atrankoje „EUROVIZIJA.LT“.

Kuriuos atlikėjus norėtumėte išvysti 2025 metų Lietuvos nacionalinėje atrankoje?
  1. *
  2. *
 

Toks balsavimas Eurodienoje jau vyko 2008 m., o skaitytojai nusprendė, kad „Eurovizijoje“ labiausiai nori matyti Aistę Pilvelytę. Į penketuką taip pat pateko Jurga Šeduikytė, „LT United“, Andrius Mamontovas ir Rūta Ščiogolevaitė.

Išrinkime Silvester Belt įpėdinį „Eurovizijoje“ drauge! Savo pasiūlytų atlikėjų vardais kviečiame pasidalinti ir komentaruose apačioje.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Vik
Vik
prieš 11 dienų

Monika Marija