Xantana/Getty Images nuotr.
Eurovizija 2025Organizavimas

2025-ųjų „Eurovizija“ bus surengta Bazelyje

Kiek anksčiau buvo skelbta, kad du Šveicarijos miestai, likę varžytis dėl teisės rengti 2025 metų „Eurovizijos“ dainų konkursą, yra Bazelis ir Ženeva. Šiandien pagaliau paaiškėjo, kad reikalavimus geriausiai atitiko Bazelis, ir „Eurovizijos“ dalyviai bei gerbėjai kitąmet keliaus būtent ten. Konkursas bus surengtas St. Jakob arenoje gegužės 13-17 dienomis.

„Euroviziją“ rengiančiam miestui keliami tokie reikalavimai, kaip arenos tinkamumas, gera infrastruktūra, netoli esantis oro uostas, pakankamas apgyvendinimo įstaigų delegacijoms, žurnalistams ir fanams kiekis. Anot Europos transliuotojų sąjungos, Bazelis buvo pasirinktas dėl vietinės infrastruktūros ir gebėjimo priimti tūkstančius „Eurovizijos“ fanų, žurnalistų ir dešimtis delegacijų.

YouTube player

Bazelis yra trečias pagal dydį Šveicarijos miestas, jame daugiausiai kalbama vokiškai. Miestas yra įsikūręs visai netoli tiek Vokietijos, tiek Prancūzijos sienų. Šis miestas neretai yra laikomas Šveicarijos kultūros sostine ir garsėja dideliu muziejų skaičiumi, pavyzdžiui Meno muziejuje (Kunstmuseum) galima apžiūrėti pirmąją viešai prieinamą meno kolekciją pasaulyje. Bazelis 2019 metais buvo įvertintas kaip dešimtas geriausias miestas gyventi pasaulyje.

Tai bus trečias kartas, kai „Eurovizija“ vyks Šveicarijoje, tačiau pirmas kartas, kuomet ji bus surengta vokiškai kalbančioje šalies dalyje. Pats pirmas konkursas 1956 metais vyko itališkai kalbančiame Lugane, o 1989 metais, po garsiosios Celine Dion pergalės – prancūziškoje Lozanoje.

Įdomu, kad jau šeštus metus iš eilės konkursą rengs ne šalies sostinė – šiuo atveju, Šveicarijos sostinė Bernas buvo tarp likusių keturių miestų, labiausiai atitikusių reikalavimus (kartu su Ciurichu, Bazeliu ir Ženeva).

Šveicarija teisę rengti „Euroviziją“ iškovojo po to, kai šį konkursą laimėjo Nemo su daina „The Code“.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus