EBU nuotr.
AnonsaiAtrankosEurovizija 2025

LRT pradeda registraciją į Lietuvos nacionalinę atranką „EUROVIZIJA.LT“

Rugpjūčio 13 dieną Lietuvos nacionalinis transliuotojas LRT paskelbė, kad kiek anksčiau nei įprastai prasideda registracija į Lietuvos nacionalinę atranką „EUROVIZIJA.LT“. Dainų kūrėjai ir atlikėjai paraiškas dalyvauti konkurse gali teikti iki lapkričio 11 dienos.

Kaip ir anksčiau, kūrinys negali būti skambėjęs viešai iki šių metų rugsėjo 1 dienos – būtent tada prasideda naujasis „eurovizinis“ sezonas ir visos dainos, išleistos nuo šios datos gali dalyvauti konkurse.

„Ruošdamiesi nacionalinei „EUROVIZIJA.LT“ atrankai, šiemet nusprendėme registracijos laikotarpį pradėti dar vasarą. Tikimės, kad ankstyvas kvietimas paskatins registruotis ne tik tuos atlikėjus ir dainų kūrėjus, kurie jau savo išsirinko „eurovizinę“ dainą, bet ir įkvėps per artimiausius mėnesius sukurti ne vieną hitą“ – teigia LRT vyriausiasis prodiuseris ir Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas.

„EUROVIZIJA.LT“ formatas iš esmės lieka nepakitęs nuo pernai metų, kai Lietuvos atranka šiek tiek atsinaujino. Komisija ir žiūrovai balsuodami išrinks geriausiųjų trejetuką, o galutinį sprendimą, kas atstovaus Lietuvai, priims tik televizijos žiūrovai. Tiesa, į televizijos ekranus sugrįš ir komisijos komentarai apie pasirodymus. Audrius Giržadas LRT Radijuje taip pat minėjo, kad nacionalinės atrankos finalas yra numatytas vasario 15 dieną, o iki finalo įvyks 4 arba 5 pusfinaliai, priklausomai nuo gautų paraiškų skaičiaus.

Primename, kad konkursas vyks 2025 metų gegužę Bazelyje arba Ženevoje. Miestas, kuris rengs „Euroviziją“ bus paskelbtas rugpjūčio 30 dieną.

Kovoje dėl 2025-ųjų „Eurovizijos“ rengimo liko Bazelis ir Ženeva

 

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus