Latvija (EBU nuotr.)
Post Scriptum

Latvijos seimas atmetė siūlymą šaliai trauktis iš „Eurovizijos“

Latvijos seimas ketvrtadienį balsavo ir nusprendė, kad Latvija nesitrauks iš „Eurovizijos“ dainų konkurso. Tokia peticija buvo inicijuota dar gegužės mėnesį, vos pasibaigus šių metų „Eurovizijai“, kuri buvo vadinta bene skandalingiausia per visą istoriją. Peticijoje buvo teigiama, kad finansavimas, skiriamas dalyvavimui konkurse turėtų būti skirtas šalies sporto finansavimui.

Kadangi peticija surinko daugiau nei 10 tūkstančių parašų, Latvijos seimas privalėjo svarstyti šią peticiją. Balsavime dėl finansavimo nukreipimo sportui 32 nariai balsavo už, prieš buvo 24 seimo nariai, o susilaikė 31.

Iniciatyva trauktis iš konkurso kilo dėl to, jog buvo abejojama, ar dalyvavimas „Eurovizijoje“ prisideda prie šalies įvaizdžio gerinimo ir dėl to, kad dalyvavimui yra skiriama per daug lėšų, o sporto finansavimas yra nepakankamas. Anot peticijos autorių, nėra normalu, kad Latvijos biatlono federacija turi rinkti aukas, jog galėtų dalyvauti pasaulio čempionate.

Latvijos televizijos programų departamento direktorė Jana Semjonova pabrėžė, kad neteisinga supriešinti muziką ir sportą. Ji teigė, kad „Eurovizija“ yra labai svarbi populiariosios muzikos industrijai. Pasak jos, yra dalis visuomenės, kuri domisi konkursu, o konkurso pusfinalius ir finalą stebėjo daugiau nei 200 tūkst. žmonių.

Latvija pastaraisiais metais negali pasigirti gerais rezultatais „Eurovizijoje“. Šalis iki šių metų į konkurso finalą paskutinį kartą pateko 2016-aisiais. Šiais metais Latvijai atstovavęs atlikėjas Dons su daina „Hollow“ sugrąžino šalį į „Eurovizijos“ finalą ir jame užėmė 16 vietą.

YouTube player

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus