Johan Alenius nuotr.
Organizavimas

2024-ųjų „Eurovizija“ galimai vyks laikinoje arenoje

Praėjus daugiau nei mėnesiui po 2023-ųjų „Eurovizijos“ finalo, aiškėja vis daugiau detalių apie kitų metų konkursą, atlikėjos Loreen dėka vyksiantį Švedijoje. Tiesa, surengti konkursą galbūt nebus taip lengva, kaip atrodytų iš pirmo žvilgsnio.

Birželio 12 diena buvo paskutinė, kuomet miestai, norintys rengti 2024-ųjų „Euroviziją“, galėjo teikti paraiškas, ir paaiškėjo, kad tai padarė Stokholmas, Malmė ir Geteborgas. Plačiau apie tai galite skaityti čia.

Kaip jau buvo rašyta anksčiau, net ir tie trys miestai, panorę rengti kitų metų konkursą, turi tam tikrų sunkumų, kodėl tai padaryti nebus lengva. Apie sunkumus galite skaityti čia:

Švedų televizijos direktorė apie „Eurovizijos“ organizavimą: bus sudėtinga

Kalbama, kad didžiausias ambicijas rengti konkursa turi sostinė Stokholmas – dar nugalėtojų spaudos konferencijos metu tokį norą išreiškė ir Loreen, be to, būtent šiame mieste yra didžiausios šalies arenos, dydžiu gerokai pranokstančios arenas, kuriose „Eurovizija“ vykdavo pastaraisiais metais.

Vis dėlto kuo toliau, tuo daugiau detalių paaiškėja, kurios apsunkintų konkurso rengimą. Ir „Friends“, ir „Tele2“ arenos, kurios yra didžiausios Švedijoje ir galėtų priimti konkursą, sunkiai galėtų tai padaryti dėl to, kad futbolo klubai nenorėtų leisti jų atlaisvinti 6 savaitėms, ko reikalauja konkurso taisyklės. Be to, vakar buvo paskelbta, kad gegužės 17 dieną „Friends“ arenoje koncertą surengti planuoja amerikiečių muzikos žvaigždė Taylor Swift. Tai reikštų, kad konkursas tikriausiai turėtų vykti gegužės 11 dieną, bet tiek išardyti „eurovizinę“ sceną, tiek viską paruošti Taylor Swift pasirodymui tektų labai greitai, jei tai išvis įmanoma.

Tad atsirado dar viena išeitis – pastatyti naują, laikiną areną Stokholme specialiai „Eurovizijai“ ir paskui palikti ją kuriam laikui kitiems renginiams. Nors galima kalbėti apie problemas dėl mieste esančių arenų užimtumo, teigiama, kad, augant „Eurovizijos“ konkursui, atsiranda vis daugiau reikalavimų jam surengti, tad kartu ir iššūkių, su kuriais susiduria organizuojantis miestas. Būtent todėl gali tekti ieškoti naujų būdų ir erdvių konkursui. Stokholmo „Chamber of Commerce“, „Fastighetsägarna Stockholm“ ir turizmo kompanija „Visit Sweden“ sprendimą „Euroviziją“ rengti mobilioje arenoje palaiko. Taip pat buvo komentuota, kad Stokholmas nori parodyti naują ir tvarų konceptą – mobilias arenas. Norima parodyti, kad ir tokiu būdu galima sukurti itin kokybišką ir modernų šou ir tai gali atverti naujas galimybes. Tokia erdvė talpintų nuo 11,180 iki 14,700 žiūrovų, priklausomai nuo scenos išdėstymo.

Verta paminėti, kad panašūs atvejai buvo 2012-aisiais Azerbaidžano sostinėje Baku ir 2014-aisiais Danijos sostinėje Kopenhagoje. Baku „Crystal Hall“ arena buvo baigta įrengti tik 2012-ųjų balandį – kaip tik laiku, kad ten galėtų vykti tų metų „Eurovizija“. Tiesa, ji yra toliau aktyviai naudojama iki šių dienų. Tuo tarpu po dvejų metų, Kopenhagoje atvejis buvo dar panašesnis į tą, kuris svarstomas 2024 metams – tuomet konkursas vyko „B&W Hallerne“ arenoje, buvusioje laivų statykloje šalia uosto – ji buvo renovuota 2011 metais, o vėliau pritaikyta specialiai 2014-ųjų „Eurovizijai“. Tuomet arena ir kiti su „Eurovizija“ susiję atributai buvo išdėstyti saloje šalia arenos.

Stokholmas taip pat pabrėžia, kad dėl „Euroklubo“ ir „eurovizinio“ kaimelio („Eurovillage“) įrengimo problemų nekiltų. Kaimelis būtų įrengtas ten pat, kur 2016 metais – Kungsträdgården. Valdžia teigė, kad „Euroklubą“ įregti ir gerai suorganizuoti nori ne tik dėl to, kad tai vienas iš reikalavimų rengiančiam miestui, bet ir todėl, kad norima „naudos miesto naktinio gyvenimo veikėjams“. Kitaip tariant, miestas nori ne tik kokybiškai surengti konkursą, bet ir parodyti savo kultūrą bei naktinį gyvenimą.

Kur 2024-ųjų „Euroviziją“ matyti norėtumėtė Jūs? Ar planuotumėtė vykti konkursą stebėti gyvai? Pasidalinkite nuomonėmis komentaruose!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Teodoras
Teodoras
prieš 10 mėnesių

Stokholmas!!!!