Organizavimas

Švedų televizijos direktorė apie „Eurovizijos“ organizavimą: bus sudėtinga

Netrukus po pergalės, švedų transliuotojo komanda pradeda pasiruošimus sekančių metų „Eurovizijai“. Tai bus septintas kartas, kai Švedija rengs konkursą. Maža to, kitąmet legendinė grupė ABBA švęs savo „eurovizinės“ pergalės penkiasdešimtmetį. Tiesa, kol kas nežinoma, kiek dėmesio renginio metu bus skirta grupės jubiliejui.

Loreen su kūriniu „Tattoo“ pelnė Švedijai septintą pergalę ir pateko į istoriją, tapusi pirmąja moterimi, laimėjusia konkursą du kartus. Švedija taip pat tapo viena sėkmingiausių „Eurovizijos“ šalių, pergalių skaičiumi susilyginusi su Airija.

SVT transliuotojo generalinė direktorė Hanna Stjärne naujausiame interviu pasidalino savo džiaugsmu: „Tai triumfas, kuriuo mes be galo didžiuojamės. Loreen yra „Eurovizijos“ karalienė“.

Hanna Stjärne / SVT nuotr.

Darbai startavo  

Pasak SVT direktorės, komanda jau turėjo kelis organizacinius susitikimus Liverpulyje su specialistais, kurie buvo atsakingi už šių metų šou: „Bus sudėtinga, vieneri metai yra nedidelis laiko tarpas, norint paruošti išties įspūdingą reginį ir ypatingai, dabartinės ekonomikos sąlygomis. Todėl privalome pradėti pasiruošimus kuo anksčiau“.

Brangus malonumas

Paskutinį kartą 2016 metais Stokholme rengtas dainų konkursas SVT transliuotojui kainavo 13,5 mln. eurų. „Tai iššūkis. Mūsų televizija vis dar laikosi griežtos taupymo politikos, tačiau esame sukaupę nemažą patirtį. Anksčiau konkursą rengėme ekonomiškai tvariu būdu, tai darysime ir šį kartą“, – savo lūkesčius atskleidė Hanna. Televizija planuoja išskaidyti konkursui reikalingas išlaidas į kelerių metų biudžetą.

Stokholmas? Malmė? Geteborgas?

Švedijos miestai pradeda ruošti paraiškas priimti kitų metų „Euroviziją“. Iki šiol švedai tris konkursus (1975, 2000 ir 2016) rengė Stokholme, du Malmėje (1992 ir 2013) ir vieną Geteborge (1985).

Geteborgo miesto atstovai jau paskelbė, išgyvenantys sunkius finansinius laikus. Be to, vienintelė miesto arena „Scandinavium“ neatitinka techninių reikalavimų ir netrukus bus nugriauta.

Panašų pareiškimą išleido ir Malmės savivaldybė. Miestas turės įvertinti konkurso organizavimo finansines galimybes ir naudą. „Malmö“ arena yra didžiausia dengta švedų koncertų aikštelė už Stokholmo ribų, nors savo dydžiu ženkliai pralošia sostinės arenoms.

2013 metų konkursas vyko Malmės arenoje / SVT nuotr.

Loreen, nugalėtojos spaudos konferencijoje prisipažino, kad sekantį konkursą norėtų matyti sostinėje. Tiesa, „Avicii“ arena, anksčiau vadinama „Globen“, kurioje vyko 2000 ir 2016 metų konkursai, kitąmet bus uždaryta rekonstrukcijai. Mieste yra dar dvi didelės arenos, kuriose pavyktų surengti grandiozinį šou, tačiau ir jos susidūrė su sunkumais.

„Avicii“ arena talpina 16 tūkst. lankytojų / SVT nuotr.

Futbolas prieš muziką

Trys futbolo komandos, žaidžiančios didžiausiose Stokholmo „Friends“ ir „Tele2“ arenose, jau pareiškė savo nepasitenkinimą dėl potencialaus konkurso rengimo šiose aikštelėse. Sportininkai nenori atlaisvinti patalpų šešioms savaitėms, ko reikalauja „Eurovizijos“ reglamentas.  Jeigu organizatoriams pavyks susiderėti su arenų valdytojais, 68-oji„Eurovizija“ vyks vienoje iš didžiausių aikštelių per visą konkurso istoriją. „Tele2“ arena talpina 30 tūkst. žmonių , o „Friends“ arena oficialiame savo puslapyje užtikrina, galinti priimti net iki 60 tūkst. žiūrovų.

„Friends“ arenos koncertų salė

Taigi, kol kas yra daug aspektų, kuriuos teks įvertinti „Eurovizijos“ organizatoriams. Kviečiame sekti Eurodieną ir sužinoti įdomiausias naujienas!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus