Ana Bórquez nuotr.
Organizavimas

Žiniasklaida: trys Švedijos miestai išreiškė norą surengti „Euroviziją 2024“

Pasibaigus paraiškų teikimo terminui paaiškėjo, kad kitų metų „Eurovizijos“ dainų konkursą nori surengti trys Švedijos miestai – Stokholmas, Malmė ir Geteborgas

Tokią informaciją skelbia keli „Eurovizijos“ naujienų portalai, tačiau nei Europos Transluotojų Sąjunga, nei Švedijos televizija SVT to kol kas nepatvirtina.

Būtent apie šiuos tris miestus buvo kalbama jau nuo pat Loreen pergalės Liverpulyje. Visi trys jie jau yra rengę konkursą praeityje: Stokholmas tai darė tris kartus: 1975, 2000 ir 2016 metais, Malmė du (1992 ir 2013 m.), Geteborgas – vienintelį kartą 1985 m.

Stokholmas „Eurovizijai“ galėtų pasiūlyti vieną didžiausių arenų, kurioje ji yra vykusi – surengti konkursą norima „Friends“ arenoje, kurioje koncertų metu gali tilpti iki 60 tūkst. žiūrovų. Žinoma, dėl didžiulės konkursinės scenos ar „žaliojo kambario“ šis skaičius būtų gerokai mažesnis. Šioje arenoje įprastai vyksta Švedijos atrankos „Melodifestivalen“ finalai, ten būna parduodama apie 30 tūkst. bilietų.

YouTube player

Kitas Stokholmo variantas – taip pat didžiulė „Tele2“ arena, koncertų metu talpinanti iki 45 tūkst. žmonių. Geteborgas konkursui gali pasiūlyti „Scandinavium“ areną, kurioje konkursas vyko 1985 m., o Malmė – Malmės areną, kur konkurso dalyviai ir gerbėjai jau rinkosi 2013-aisiais. Šios arenos koncertų metu talpina iki 14-15 tūkst. žmonių.

Visgi visi trys konkursą siekiantys surengti miestai turi nemažų iššūkių arba su miestų finansais, arba su arenų užimtumu. Plačiau apie tai jau rašėme ankstesniame straipsnyje:

Švedų televizijos direktorė apie „Eurovizijos“ organizavimą: bus sudėtinga

Loreen surinkusi 583 taškus 2023 m. „Eurovizijoje“ Švedijai nuskynė septintą pergalę, tad ir konkursas šioje Skandinavijos šalyje vyks septintą kartą. Tiek pat kartų renginį yra priėmusi Airija, o vienintelė daugiau kartų konkursą surengusi šalis yra Jungtinė Karalystė. Šių metų gegužę šalis „Euroviziją“ rengė jau 9 kartą, nors yra nuskynusi 5 pergales.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus