Nelli Kenttä nuotr.
Atrankos

Paaiškėjo Suomijos atrankos „Uuden Musiikin Kilpailu“ dalyviai ir dainos

Sausio 11 d. buvo paskelbtas sąrašas dalyvių ir dainų pavadinimų, besivaržančių šių metų Suomijos „Eurovizijos“ atrankoje „Uuden Musiikin Kilpailu“. Galiausiai, išleidžiant po vieną dainą per dieną, buvo pristatytos ir visos 7 pretendentės, siekiančios vežti Suomijos vėliavą į Liverpulį.

Teigiama, kad šiais metais Suomijos atrankos „UMK23“ kokybė itin gera. Vienas iš komisijos narių, Topio Hakanen, teigė, kad dėl padidėjusio susidomėjimo buvo gauta daugiau itin aukštos kokybės paraiškų nei kada nors anksčiau ir išrinkti 7 geriausias paraiškas nebuvo lengva. Taip pat pabrėžiama, kad dalyvių sąraše yra tiek scenos senbuvių, daug gerbėjų turinčių atlikėjų, tiek scenos naujokų.

Išankstinėse prognozėse ryškiu atrankos favoritu yra laikomas Käärijä su daina „Cha Cha Cha“. Fanai labiausiai išskiria tris dainas: Keiros „No Business on the Dancefloor“, Benjamino „Hoida mut“ bei jau minėtą „Cha Cha Cha“.

Suomijos nacionalinė atranka vyks vasario 25 dieną, šeštadienį, o nugalėtoją rinks žiūrovai bei tarptautinė komisija. Transliacija prasidės 21 valandą Lietuvos laiku, ir stebėti ją bus galima ir su anglišku komentavimu.

Atrankos dalyviai:

Keira – No Business on the Dancefloor:

YouTube player

Benjamin – Hoida mut:

YouTube player

Robin Packalen – Girls Like You

YouTube player

Lxandra – Something To Lose

YouTube player

Käärijä – Cha Cha Cha 

YouTube player

KUUMAA – Ylivoimainen

YouTube player

Portion Boys – Samaa Taivasta Katsotaan 

YouTube player

Kadangi ši atranka Eurodienos komandai paliko labai gerą įspūdį, nieko nelaukdami su jumis dalinamės savo favoritais joje:

YouTube player

2018-19 m. suomiai į konkursą delegavo transliuotojo pasirinktą atlikėją, o nacionalinio finalo metu jam išrinkdavo dainą. Po to kai Darude su Sebastian Rejman užėmė paskutinę vietą Tel Avivo „Eurovizijoje“ YLE nusprendė grįžti prie įprasto formato, kai atrankose renkami atlikėjai su savo atsineštomis dainomis. Tačiau dalyvių skaičius atrankoje buvo sumažintas, daugiau dėmesio skiriant dainų, jų vaizdo klipų ir pasirodymų kokybei, o ne kiekybei. Tai davė teigiamą rezultatą, abu šalies atstovai pateko į finalą: „Blind Channel“ Roterdame užėmė 6-ą vietą, o pernai Turine „The Rasmus“ liko 22-i. Nors konkurse Suomija dalyvavo jau 55-is kartus, vienintelę pergalę pavyko iškovoti 2006 m., kai šaliai atstovavo grupė „Lordi“.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus