EBU nuotr.
DalyviaiInterviu

„Eurovizijos 2022“ atidarymo ceremonija: ką dalyviams reiškia „Eurovizija“?

Gegužės 8 dieną, sekmadienį, pagaliau atėjo laikas 2022-ųjų „Eurovizijos“ atidarymui – turkio spalvos kilimo ceremonijai. Jos metu visi šių metų dalyviai demonstravo gražiausius turimus apdarus, pozavo prieš fotoaparatų objektyvus bei dalino interviu žurnalistams.

Atidarymo ceremonija vyko La Venara Reale rūmų kieme. Ją vedė Carolina di Domenico ir Gabriele Corsi. Ceremonija prasidėjo nuo jų prisistatymo bei „Eurovizijos“ vykdančiojo prodiuserio – Martin Österdahl – žodžio. Paklaustas, kas jam Italijoje patinka labiausiai, jis atsakė, kad žmonės – jie yra labai draugiški bei atviri. Jis teigia  besidžiaugiantis, kad „Eurovizija“ šiais metais vyksta Italijoje.

Tuomet prasidėjo pagrindinė ceremonijos dalis – kilimu žengė visi „Eurovizijos“ dalyviai. Jie pozavo žurnalistams prie pagrindinės sienos su „Eurovizijos“ logotipu bei remėjais ir tuomet atsakinėjo į vedėjų užduodamus klausimus. Tada jie ėjo kilimu ir toliau pozavo fotografams bei dalino interviu žurnalistams iš įvairių šalių.

Ne vienam „Eurovizijos“ gerbėjui kartais kyla klausimas, ką patiems dalyviams reiškia šis konkursas, ką reiškia jame atstovauti savo šaliai bei ar jie irgi save laiko gerbėjais. Tad mūsų komandai teko garbė kai kuriuos dalyvius šiomis temomis pakalbinti.

Juodkalnijos atstovė Vladana teigė, kad, kadangi Juodkalnija nėra Europos Sąjungos valstybė, „Eurovizija“ yra ta vieta, kur skirtingos šalys, žmonės iš jų gali pasijausti viena didele šeima. Atlikėja teigė susipažinusi su nemažai kitų šalių atstovų – iš Maltos, Serbijos, Albanijos, Šiaurės Makedonijos. Paprašyta perduoti žinutę gerbėjams iš Lietuvos, dainininkė suprato pamiršusi paminėti, kad Monika Liu irgi yra viena iš tų dalyvių, su kuriais Vladana užmezgė gana stiprų ryšį.

Austrijos atstovai Lum!x ir Pia Maria teigė, kad „Eurovizija“ jiems yra viskas. Jie sunkiai gali patikėti, kad tai vyksta jų gyvenime, kad šiuo metu jie yra turkio kilimo ceremonijoje. Taip pat atlikėjai teigė, kad labai džiaugiasi, jog repeticijos ir pasiruošimai einasi sklandžiai, tad jie labai laukia, kad galėtų pasirodyti „Eurovizijos“ pusfinalyje. Jie sakė, kad taip pat save laiko konkurso gerbėjais, „Euroviziją“ žiūrėdavo nuo mažų dienų, o mėgstamiausiomis konkurso dainomis įvardino 1974 m. nugalėtojų ABBA dainą „Waterloo“ ir 2010 m. nugalėtojos Lenos dainą „Satellite“.

Stefan, atstovaujantis Estijai, taip pat teigė besidžiaugiantis, kad pagaliau atėjo jo laikas pasirodyti „Eurovizijoje“, nes jis taip pat yra konkurso gerbėjas. Jam labai patiko tokios „eurovizinės“ dainos, kaip „Euphoria“, „Heroes“ ir „Amar Pelos Dois“.

Islandijos atstovių „Systur“ teigimu, „Eurovizija“ yra nuostabi patirtis. Jos teigė šiais metais tapusios konkurso gerbėjomis.

 

Suomiai „The Rasmus“, kaip ir islandės, sakė, kad šiemet tapo konkurso gerbėjais – anksčiau žinojo, kad toks konkursas egzistuoja, tačiau per daug nesidomėdavo. Kita vertus, dabar labai džiaugiasi patirtimi. Taip pat iš jų lūpų nuskambėjo mintis, kad, nors jie ir yra žinomi visoje Europoje ar net pasaulyje, žmonės dažniausiai vertina paskutinį hitą ir nėra labai svarbu, kas buvo anksčiau, ir dabar „The Rasmus“ jaučiasi esantys lygūs su kitais. Grupės nariai taip pat teigė, kad atstovauti savo šaliai yra didžiulė garbė ir stengsis padaryti viską, kad parvežtų pergalę.

Slovėnijos atstovai „LPS“, kaip ir austrė Pia Maria, yra labai jauni atlikėjai, kuriems „Eurovizija“ yra neabejotinai didžiulis žingsnis į priekį jų muzikinėje karjeroje. Jie, kaip ir Austrijos atstovai, sakė, kad „Eurovizija“ jiems reiškia viską, kad jie niekada nesitikėjo čia atsidurti ir nekantrauja pasirodyti visai Europai.

Andrea, atstovaujanti Šiaurės Makedonijai, paklausta, ką jai reiškia „Eurovizija“, atsakė: „Aistra, vienybė, meilė – visi geri dalykai pasaulyje.“ Anot jos, tai yra nuostabi patirtis jauniems alikėjams kaip ji pati. Andrea be galo džiaugiasi čia būdama ir nekantrauja pasirodyti, taip pat palinkėjo visiems Lietuvos fanams žiūrėti „Euroviziją“ jau kitą savaitę ir mėgautis reginiu.

Mums teko garbė susitikti ir su Čekijos atstovais „We Are Domi“. Jie juokais pasakė, kad „Eurovizija“ – tai vienas didelis vakarėlis. Surimtėję pasakė, kad tai renginys, kuris suvienija Europą. Tuomet pridūrė, kad tai ir didžiulė garbė. Grupės vokalistė teigė, kad labiau susidomėjo konkursu prieš keletą metų – išskyrė Mikolo Josef pasirodym kaip vieną tų, paskatinusių labiau domėtis. Taip pat užsiminė ir apie Lake Malawi, kurie dar yra ir šiųmetinių atstovų draugai. Beje, visai neseniai šios dvi grupės išleido ir dainą kartu.

YouTube player

Kroatijos atstovės Mios Dimšić nuomone, „Eurovizija“ yra didžiulė garbė kiekvienam atlikėjui ir galimybė skleisti tokią žinutę, kokią nori. Tai taip pat jai reiškia buvimą didelės ir mylinčios bendruomenės. Atlikėja teigė nesanti labai didelė kokurso gerbėja, tačiau jį žiūrinti nuo mažens ir žinanti tam tikrų faktų. Jos lūpose nuskambėjo ir tokia mintis, kad muzika neturėtų būti varžybos, bet  „Eurovizija“ yra konkursas, tad nekonkuruoti yra tikrai sunku.

Anot Australijos atstovo Sheldon Riley, „Eurovizija“ pakeitė jo gyvenimą. Ilgą laiką jis visiškai nepasitikėjo savimi ir net nesvajojo, kad čia bus. Sheldon teigė esąs didelis „Eurovizijos“ gerbėjas, o savo mėgstamiausiomis konkurso dainomis įvardijo pernykštę Prancūzijos paraišką „Voila“, kurią atliko jau šį mėnesį Lietuvoje koncertuosianti Barbara Pravi, ir 2014-ųjų nugalėtoją Conchitą Wurst su daina „Rise Like A Phoenix“. Atlikėjas, paprašytas perduoti žinutę gerbėjams Lietuvoje, palinkėjo būti ne tokiems patiems („not the same“ – referuojama į jo dainos pavadinimą), būti savimi.

Serbijos atstovei Konstraktai „Eurovizija“ yra viso gyvenimo patirtis. Atlikėja teigė, kad stengiasi pasilinksminti, taip pat pasidžiaugė, kad čia sužinojo ir išmoko daug naujo bei turi galimybę iš arti pamatyti tokio masto televizijos šou. Konstrakta sakė, kad nėra didžiulė „Eurovizijos“ gerbėja, bet kasmet ją žiūri ir mėgaujasi.

Danijos atstovės „Reddi“ neslėpė, kad „Eurovizija“ būtent dabar joms įgavo daug daugiau svarbos ir tai yra nuostabi patirtis. Kaip ir „Systur“ bei „The Rasmus“, merginos niekada nebuvo labai didelės konkurso gerbėjos, bet dabar tokiomis tampa.

Armėnijos atstovė Rosa Linn papasakojo, kad „Eurovizija“ yra svajonės išsipildymas. Ji buvo niekam nežinoma dainininkė, ypač prieš išleidžiant pirmąjį singlą prieš kiek daugiau nei pusę metų. Viskas „Eurovizijoje“ jai yra nauja, taip pat – atstovauti savo šaliai yra didžiulė atsakomybė.

Lenkas Krystian Ochman gana entuziastingai papasakojo, kaip jaučiasi dalyvaudamas konkurse. Visų pirma, jo teigimu, tai yra būdas suvienyti žmones, tačiau ne tik. Atlikėjas stengiasi į tai nežiūrėti pernelyg rimtai – jam labai svarbu saugoti savo balsą, juo rūpintis, bet labai svarbu yra ir nepersistengti, jis teigia besidžiaugiantis, kad yra Italijoje ir gali skirti laiko šios šalies pažinimui. Paklaustas, ką reiškia atstovauti savo šaliai, Ochman teigė, kad yra labai dėkingas, jog tiek daug žmonių norėjo pamatyti jį „Eurovizijoje“ ir balsavo nacionalinėje atrankoje. Altikėjas nepamiršo paminėti ir savo komandos, kuri jį be galo palaiko. Paklaustas apie asmeninį ryšį su „Euroviziją“, jis teigė, kad nėra didžiulis gerbėjas, kadangi gimė Jungtinėse Amerikos Valstijose, be to, daug laiko praleido besimokydamas klasikinės muzikos, klasikinio vokalo. Vis dėlto džiaugiasi jėgas išbandydamas ir pop scenoje.

Dalyviai renginyje pasirodė tokia tvarka:

  1. Malta
  2. Belgija
  3. Portugalija
  4. Juodkalnija
  5. San Marinas
  6. Ukraina
  7. Austrija
  8. Airija
  9. Latvija
  10. Estija
  11. Suomija
  12. Čekija
  13. Islandija
  14. Slovėnija
  15. Šiaurės Makedonija
  16. Azerbaidžanas
  17. Izraelis
  18. Bulgarija
  19. Australija
  20. Kroatija
  21. Serbija
  22. Lietuva
  23. Moldova
  24. Danija
  25. Šveicarija
  26. Lenkija
  27. Rumunija
  28. Nyderlandai
  29. Kipras
  30. Graikija
  31. Armėnija
  32. Norvegija
  33. Albanija
  34. Sakartvelas
  35. Švedija
  36. Jungtinė Karalystė
  37. Ispanija
  38. Vokietija
  39. Prancūzija
  40. Italija

Po visų šiųmetinių dalyvių, ceremonijoje galėjome išvysti iš 2021 metų „Vaikų Eurovizijos“ nugalėtoją Malèną iš Armėnijos.

Atidarymo ceremonijos įrašą galite rasti čia:

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus