Andres Putting (EBU) nuotr.
Repeticijos

Scenoje pasirodė Rusijos ir Albanijos atstovai

Iš Tel Avivo praneša „Eurodienos“ reporteris Tautvydas.

Po Lietuvos atstovo, scenoje pasirodė į „Euroviziją“ sugrįžęs Sergey Lazarev. Scenoje atlikėjas vienas, pradžioje jis filmuojamas iš arti, tačiau netrukus išvystame scenoje pastatytus ekranus, kurie pirma veikia lyg veidrodžiai, tačiau jau greitai juose atsiranda vokalisto atvaizdai. Tuo tarpu fone vaizdas gan minimalistinis, matomos skriejančios žvaigždės.

Andres Putting (EBU) nuotr.

Antrojo posmo pradžioje atlikėjo atvaizdai iš pradžių nematomi, Sergey dainuoja stovėdamas viename iš ekranų, vėliau atvaizdai vėl atsiranda ir kiekvienas vaizduojamas skirtingoje pozoje. Galiausiai, pačioje dainos pabaigoje fone kuriamas dūžtančio stiklo įspūdis.

Jeigu dainos pradžioje, kai atlikėjas filmuojamas iš arti, Sergey išlaiko kontaktą su kameromis, tai vėliau jo iš esmės nelieka, kadangi kameros daugiau dėmesio telkia į jo atvaizdus. Abejonių dėl Rusijos patekimo į finalą tikrai nėra, tačiau šalies šansais nugalėti stipriai abejočiau.

YouTube player

Scenoje – balsingoji Albanijos atstovė Jonida Maliqi. Antrosios repeticijos metu pasirodyme pakitimų nedaug – fone dominuoja raudona bei juoda spalvos, vizualizacijos iš esmės nesikeičia. Scenos centre – auksinėmis detalėmis puoštą juodą suknelę vilkinti Jonida, o šone – trys pritariantieji vokalistai. Atlikėja stovi scenos grindų ekranuose sukurtame ugnies rate, kuris vėliau virsta į lizdą.

Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Charizmatiškoji atlikėja savo kūno kalba puikiai išgyvena kūrinį, o jos stiprus vokalas vertas didžiausių pagirimų. Tiesa, šio pasirodymo metu buvo šiek tiek pakeitimų – dainos gale turėjusi atsirasti erelio projekcija, išskrendanti nuo scenos, buvo panaikinta. Po pirmosios repeticijos Jonida atrodė nepatenkinta vaizdu, tas šis sprendimas nėra netikėtas.

Sunku vertinti Albanijos šansus – iš vienos pusės, etniniai motyvai, gražus įvaizdis bei nuostabus balsas kuria įspūdį, tačiau scenoje šiek tiek trūksta veiksmo ir manau, jog Albanija gali kiek užsimiršti.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Ingra
Ingra
prieš 4 metus

Ar suvokiate kad ne mes eiliniai žmonės viską nulemsim? Viskas jau nuspręsta! Tai kokio šūdo leisti pinigus siunčiant SMS?