Thomas Hanses (EBU) nuotr.
Repeticijos

Scenoje pasirodė Airijos, Moldovos ir Šveicarijos atstovai

Iš Tel Avivo praneša „Eurodienos“ reporteris Tautvydas.

Scenoje – antruoju numeriu gegužės 16 dieną vyksiančiame antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje pasirodysianti Airijos atstovė Sarah McTernan. Kūrinį atlikėja pradeda viena, dainuodama žiūri į kamerą, o netrukus prieina centre pastatytą užkandinės staliuką, prie kurio trumpam prisėda. Prie atlikėjos prisijungia dvi šokėjos, kurios į rankas paima ant stalo pastatytas stiklines.

Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Pasirodymo eigoje šokėjos palieka staliuką, prie jo likusi Sarah vienu metu ant jo atsigula, tuo tarpu grindyse susidaro žvaigždžių efektas, o mergina filmuojama iš viršaus.

Vizualine prasme šis pasirodymas atrodo tikrai puikiai. Pastelinės spalvos fone atrodo įdomiai, taip pat matome įvairius komiksų vaizdus bei kitus animuotus objektus, tad iš ties kūriniui pasibaigus lieka geras įspūdis. Vis dėlto, Airijai koją tikriausiai kiš ankstyvas pasirodymo numeris bei sudėtingesnis pusfinalis, kuriame netrūks stipresnių kūrinių.

YouTube player

Sekanti ant scenos lipo Moldovos atstovė. Pirmojo bandymo metu nebuvo išvengta techninių nesklandumų, tad daina buvo sustabdyta dar nesibaigusi. Beabejonės, pagrindinis šio pasirodymo akcentas – smėlio menininkės kuriami vaizdai. Tiesa, verta paminėti, jog naudojamas baltas smėlis, o ir šalies komanda teigė, jog vaizdą reikėtų suprasti kaip sniego istoriją.

Andres Putting (EBU) nuotr.

Pasirodymas iš esmės liko nepakitęs, pagrindinė vokalistė vilki tą pačią baltą suknelę. Ant platformos, kurioje yra piešiama smėliu, taip pat yra pastatytos kelios žvakės bei gėlė narvelyje. Dauguma šį pasirodymą lygina su 2011 metų Ukrainos pasirodymu, tačiau esminis skirtumas yra tas, jog vaizdas, kurį matome fone, nėra tiesioginis – kitaip tariant, jis buvo iš anksto nufilmuotas. Tiesa, smėlio menininkė pasirodymo metu piešia, tačiau tai yra kitokie piešiniai, kuriuos kartais kamera parodo.

Moldovos atstovės vokalas šiandien skambėjo užtikrintai, tačiau tenka pripažinti, jog akys visą laiką krypsta į foną, tad tiek atlikėja, tiek ir pati daina atsiduria antrame plane.

YouTube player

Atėjo metas antrajai Šveicarijos repeticijai. Kūrinį Luca pradeda vienas, atlikėjas vilki tuos pačius drabužius, kaip ir pirmadienį. Pasirodymo metu dažnai keičiasi vaizdo krašinių santykis, tad išvystame ir kvadratinį, ir itin siaurą filmavimą.

Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Prieš pirmąjį priedainį prie pagrindinio atlikėjo prisijungia keturi, raudonos spalvos drabužius vilkintys šokėjai. Kūrinio metu aktyviai šokama, prie choreografijos prisideda ir Luca, tad nenuostabu, jog dėl to kenčia vokalas.

Scenoje per visą pasirodymą iš esmės išvystame tik tris spalvas – dažniausiai dominuoja raudona ir juoda, tam tikrais momentais jas pakeičia baltas fonas. Kulminacijoje išvystame ir šiek tiek pirotechnikos. Pasirodymas yra iš ties geras, tačiau nepalieka tokio įspūdžio, kurio reikėtų norint kovoti dėl aukščiausių vietų.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus