Thomas Hanses (EBU) nuotr.
Repeticijos

Islandija, Estija ir Portugalija užbaigė penktąją repeticijų dieną

Iš Tel Avivo praneša „Eurodienos“ reporteris Tautvydas.

Tryliktieji šiandien pasirodė Islandijos atstovai. Šiame pasirodyme taip pat išvydome tik minimalius pakeitimus. Ant scenos viduryje pastatyto gaublio formos narvo esantis vaikinas vietoj botagų šiandien mosikavo kūju ir tenka pripažinti, tai atrodė daug geriau.

Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Dažnai atlikėjai buvo filmuojami iš arti, tačiau netrūko ir plačių kadrų, atskleidžiančių visą vaizdą. Raudonoje spalvoje daugiausiai skendinčioje scenoje neretai atlikėjai buvo tam tikroje prieblandoje.

Paskutinio bandymo metu išvydome ir naudojamus dūmus, ugnį bei pirotechniką. Nepaisant tikriausiai ne vieną šokiruosiančių odinių drabužių, grandinių bei rėksmo, pasirodymas atrodo stilingas ir įtraukiantis. „Hatari“ jaučiasi savo stichijoje ir išspaudžia maksimumą. Neabejotinai Islandija sulauks žiūrovų palaikymo, tačiau išlieka klausimas, kaip šiuos išsišokėlius vertins komisijos nariai.

YouTube player

Priešpaskutinis šią repeticijų dieną ant scenos lipo Estijai atstovaujantis Victor Crone. Šios dienos repeticijoje buvo iš esmės sutvarkyti techniniai aspektai, kurie tikriausiai ir bus pagrindine pasirodymo vinimi.

Andres Putting (EBU) nuotr.

Kūrinį Victor pradeda oranžinės ir geltonos spalvų fone, vaikinas groja gitara. Kūrinio eigoje fonas keičiasi į mėlyną, taip atspindint kylančią audrą. Jau nacionalinės atrankos finale matytas efektas naudojamas ir „Eurovizijoje“ – Victor apsupa audra, tam tikru metu tikrą atliko atvaizdą pakeičia projekcija, kadangi pasibaigus šiam vaizdui, scenoje spalvos vėl pasikeičia į šiltas, o pagrindinis atlikėjas stovi prie mikrafono su gitara. Visgi kartais projekcijoje matomo Victor lūpos nebuvo sinchronizuotos su tikrojo atlikėjo dainavimu, tad panašu, kad Estijos komanda turės dar prie ko padirbėti.

Victor vokalas šiandien skambėjo neblogai, Estijos atstovas paskutinio priedainio metu taip pat dainuoja aukštą, ilgą natą, kuri pasisekė sklandžiai. Tarp dviejų itin skirtingų pasirodymų pasirodysianti šalis vieniems taps maloniu atokvėpiu, kitiems gali ir pasimiršti.

YouTube player

Penktąją repeticijų dieną užbaigė Portugalija. Pasirodymo pradžioje Conan pradeda ant scenoje pastatytų laiptų, šalia jo – šokėjas, kuris nejuda iki antrojo posmo pradžios. Kameros bando pagauti ne tik atlikėjo veidą, tačiau ir jo rankų, kojų judesius. Šiandien, skirtingai nei prieš kelias dienas vykusioje pirmojoje repeticijoje, Conan dėvėjo veido kaukę, panašią į tą, kurią galima buvo išvysti ir nacionaliniame atrankos finale.

Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Visos dainos metu scenoje dominuoja raudona spalva, o vaizdai fone keičiasi – nuo rožės iki įvairių kolonų. Abu atlikėjai dėvi smaragdinius drabužius, tad susidaro įdomus kontrastas. Būtent Conano bei šokėjo išraiškingi judesiai yra neabejotinai dėmesį patraukiantis aspektas, tačiau

Išsiskiriantis kūrinys, įdomus pasirodymas, tačiau bandyti nuspėti rezultatą yra iš ties sunku. Kūrinys, klausant pirmą kartą, gali pasirodyti kiek per daug sudėtingas ir tai Portugalijai stipriai pakištų koją kovojant dėl vietos finale.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus