Thomas Hanses (EBU) nuotr.
Repeticijos

Rusija ir Albanija konkurse sieks sužibėti tobulais vokalais

Trečiadienio repeticijų tvarkaraštis bene intensyviausias iš visų dienų – pirmą kartą „Expo“ scenoje pasirodys daugybė išankstinių konkurso gerbėjų numylėtinių. Vienas iš jų, rusas Sergej Lazarev, kito ketvirtadienio vakarą uždainuosiantis iškart po Lietuvos atstovo Jurijaus. Sergej konkurse nėra naujokas. 2016-aisiais dramatiškoje kovoje dėl pergalės pralaimėjo Australijos ir Ukrainos atstovėms, tad nenuostabu, jog pirmajai šios šalies repeticijai ir būsimam konkursiniam pasirodymui yra iškelta labai aukšta kartelė.

Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Pasirodymo metu arena skendi tamsoje, ekranuose vyrauja dangaus tematika – krintantys meteoritai, lietus ir audros. Sergej scenoje yra vienas, pritariantieji vokalistai, kaip ir per prieš tai matytą Lietuvos pasirodymą, liko užkulisiuose. Scenos viduryje yra pastatyti aštuoni stačiakampiai projektoriai, kurie dainos pradžioje yra lyg veidrodžiai, nuolat padauginantys pagrindinio dainininko atvaizdą ir sukuriantys iliuziją jog scenoje yra daugiau nei vienas žmogus. Vokaline prasme pasirodymas yra puikiai atliktas, Sergej nepriekaištingai valdo savo balsą.

YouTube player

Po prieš metus Lisabonojo patirto fiasko Rusijos delegacija sutelkė visas jėgas ir išteklius, jog sugražintų šalį ne tik į finalą, bet ir geriausiųjų Europoje penketuką. Panašu, jog šalis yra teisingame kelyje ir, tiek konkurso gerbėjai, tiek lažybų kompanijos Rusijos patekimui į finalą nemato jokių kliūčių, su prognozuojama aršia kova dėl „eurovizinio“ trofėjaus kitą šeštadienio vakarą.


Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Stiprų vokalinį pasirodymą konkursui taip pat parengė ir Albanijos garbę šiais metais ginanti Jonida Maliqi. Dainininkė yra pasipuošusi įspūdinga juoda suknia su auksiniais motyvais, scenoje kūrinio atlikimo metu taip pat dominuoja tamsios spalvos. Tiesa, Jonida scenoje nėra viena, ant šone stovinčios pakylos yra trys jai talkinantys pritariantieji vokalistai. Pasirodymo metu mažai kas kinta, tad galima spėti, jog pagrindinis dėmesys yra sutelktas į Jonidą ir ypač emocionalų jos „Eurovizinio“ kūrinio atlikimą, tiesa, galima tikėtis, gan dinamiško kamerų darbų.

YouTube player

Albanijos galimybės patekti į finalą kol kas yra vertinamos gan atsargiai, lažybininkų nuomone antrojo pusfinalio kontekste būtent Jonida rungiasi su Danijos atstove Leonora dėl paskutinio bilieto į „Eurovizijos“ finalą. Ar šiais metais Albanijos komandos pasirinkta taktika padės prisijaukinti fortūną, paaiškės kito ketvirtadienio vakarą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus