Eurovision.tv nuotr.
Dalyviai

„Eurovizijos 2018“ dalyvių pristatymas: Malta

Šalis: Malta;
Pasirodymo data: gegužės 10 d., antras pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 12;
Atlikėjas: Christabelle;
Daina: „Taboo“;
Kūrinio autoriai: Johnny Sanchez (m / ž), Thomas G:son (m / ž), Christabelle (m / ž) Borg Muxu (m / ž).


Christabelle:

Maltos nacionalinio finalo nugalėtoja tapo netrukus 26-ąjį gimtadienį švęsianti Christabelle Borg. Karjerą pramogų pasaulyje Christabelle pradėjo būdama dar paauglė kaip bendraamžiams skirtų laidų vedėja. Pabaigusi vidurinę mokyklą mergina išvyko už Atlanto, kur prestižinėje privačioje Los Andželo aukštojoje mokykloje gilinosi į muzikos subtilybes.

Vos tik pabaigusi mokslus 2014-aisiais atlikėja suskubo grįžti į gimtinę ir netrukus pasirodė nacionalinėje atrankoje į „Eurovizijos“ dainų konkursą. Kūrinys „Lovetricity“ užėmė aštuntą vietą, tačiau Christabelle grįžo kitais metais ir tuomet merginos atliktas kūrinys „Rush“ nusileido tik nugalėtojai Amber su „Warrior“. Trečią kartą Christabelle pasirodė 2016 metų atrankoje ir liko ketvirta. Savo gimtosios šalies atstove atlikėja pagaliau tapo šiemet, į atranką sugrįžusi po metų pertraukos.

Atlikėja yra viena iš Maltos prezidentės įkūrto Visuomenės gerovės fondo ambasadorė. Christabelle veikla organizacijoje labiausiai siejasi su psichikos problemomis – mergina nevengia kalbėti apie tai, jog tam tikrais gyvenimo etapais su tuo yra susidūrusi ir pati. Daugelį metų atlikėja viešai palaiko ir LGBTIQ+ žmonių teises.

Prieš kūrinio „Taboo“ kūrybos prisidėjo Thomas G:Son, puikiai žinomas kaip daugiau nei dešimties „Eurovizijos“ konkurse skambėjusių dainų autorius. Kūrinyje aptariama psichikos problemų tema paskatino platesnes diskusijas apie psichikos sveikatą visoje Maltoje.

Malta „Eurovizijoje“:

Pirmą kartą Malta „Eurovizijoje“ pasirodė 1971 metais ir užėmė paskutinę vietą. 1972 ir 1975 metais pasiekti rezultatai ir vėl nedžiugino, o šalis dėl įvairių priežasčių iš konkurso pasitraukė ir nepasirodė iki pat 1991 metų. Sugrįžus į „Euroviziją“, net aštuonerius metus iš eilės Maltos atstovai užėmė vietas pirmajame dešimtuke, o 1992 ir 1998 metais pavyko pasiekti trečią vietą. Prasidėjus naujam tūkstantmečiui Maltai sekėsi gerai – 2002 ir 2005 metais šaliai atstovavusios Ira Losco bei Chiara liko per žingsnį nuo pergalės. Deja 2006 metais Fabrizio Faniello užėmė paskutinę vietą, o nuo to laiko vos vieną kartą, 2013 metais, šalis pateko tarp geriausiųjų dešimtuko. Įdomu tai, jog pastaraisiais metais Maltos atstovams pusfinalyje taškų nepagaili profesionali komisija, tačiau neretai iki bilieto į finalą pritrūksta žiūrovų palaikymo.

Statistiškai Malta daugiausia balų skiria Švedijai, o sulaukia iš Jungtinės Karalystės.

Christabelle socialiniuose tinkluose:

Tautvydas: Manau, jog Maltos kūrinys siunčią svarbią ir prasmingą žinutę, tačiau norėtųsi gilesnio teksto. Visgi, kūrinys, mano nuomone, yra geras, o pasirodymas nacionaliniame finale atrodė nemažai žadantis, tad neatmetu galimybės, jog šiemet Maltai gali pasisekti atsidurti tarp finalistų. 9/10

Kristina: Kokybiškas, ritmingas, modernus kūrinys, nešantis puikią žinutę, tačiau turiu nuojautą, kad pusfinalyje Maltą dauguma žiūrovų gali lengvai pamiršti. Dainai trūksta kažkokio cinkelio, todėl tikiuosi, jog Malta paruoš bent jau įsimenantį pasirodymą. 8/10

Andžej: Visa tai jau matėme ir girdėjome „Eurovizijoje“, ir ne kartą. Nevientisa kūrinio struktūra sudaro įspūdį, jog posmai, priedainiai ir instrumentiniai intarpai buvo dėliojami skuteliais, nepriklausomai vieni nuo kitų, o disonuojančių garsų prisotinti priedainiai skamba lyg chaotiškas orkestro prasigrojimas prieš koncertą. Dainai „Taboo“ nepakenktų kokio nors prodiuserio prisilietimas, priversiantis ją skambėti šiuolaikiškai. Dainininkei pretenzijų neturiu. 5/10

Bendras įvertinimas: 7.1

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus