Eurovision.tv
Dalyviai

„Eurovizijos 2018“ dalyvių pristatymas: Kipras

Šalis: Kipras;
Pasirodymo data: gegužės 8 d., pirmas pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 19;
Atlikėja: Eleni Foureira;
Daina: „Fuego“;
Kūrinio autoriai: Alex Papaconstantinou (m/ž), Geraldo Sandell (m/ž), Anderz Wrethov (m/ž), Viktor Svensson (m/ž), Didrick (m/ž).


Eleni Foureira:

Eleni gimė 1987 metais Albanijoje, o vėliau su šeima persikėlė gyventi į Atėnus, kur sulaukė šlovės ir klausytojų pripažinimo. Nuo 2007 metų dainavo grupėje „Mystique“, o 2010 metais dienos šviesą išvydo debiutinis atlikėjos albumas, kuris tapo platininiu Graikijoje. Iš viso savo sąskaitoje Eleni turi 3 muzikos albumus ir nemažai apdovanojimų tiek Graikijoje, tiek Kipre.

Atlikėja jau seniai svajojo apie „Euroviziją“. 2010 metais stebėjome jos pirmą bandymą Graikijos nacionalinėje atrankoje kartu su dainininku Manosu Pirovolakiu ir daina „Kivotos tou Noa“. Tąsyk duetas užėmė antrą vietą, užleidęs bilietą į Oslą kolektyvui „Alkeios“ su daina „Opa“. 2013 metais graikų atrankoje svečio teisėmis pasirodė kartu su „Eurovizijos“ nugalėtoja Ruslana, o 2015-aisiais perdainavo Izraelio atstovo konkursinę dainą „Golden boy“.

Ketvirtus metus iš eilės Kipro nacionalinis transliuotojas CyBC atstovus renka uždarai. Konkursinę šalies dainą parašė Alex Papaconstatinou, sukūręs tokias dainas kaip „Secret combination“ (2007, Graikija), „Always“ (Azerbaidžanas, 2009) ir „La la love“ (Kipras, 2012). Už Kipro pasirodymą eilinį kartą bus atsakinga švedų režisierė Sacha Jean-Baptiste, kuri statė daugelio šalių „eurovizinius“ pasirodymus, tarp jų ir 2016 metais Lietuvos.

Kipras „Eurovizijoje“:

Kipras populiariausiame Europos konkurse pirmą kartą pasirodė 1981 metais. Paskutinėje vietoje yra likę tik vieną kartą (1986 metais), o auksčiausia pasiekta pozicija yra 5 – joje Kipro atstovai atsidūrė net tris kartus (1982, 1997 ir 2004 metais). Nuolat financinių problemų slegiamas Kipro nacionalinis transliuotojas buvo priverstas praleisti 2014 metų konkursą Danijoje. Nuo pusfinalių sistemos įvedimo finale dainavo 7 kartus, o praeitų metų atstovas Hovig su kūriniu „Gravity“ finale liko 21 vietoje. Kipro atstovams labiausiai sekasi su anglų kalba atliekamomis dainomis, nes visi kūriniai, skambėję graikų ir prancūzų kalbomis per paskutinius trylika metų, nepasiekė finalo. Iš 34 Kipro garbę „Eurovizijoje“ gynusių atlikėjų net 15 jų buvo solistės moterys. Tradiciškai balsais apsikeičia su kaimyne Graikija.

YouTube player

Eleni socialiniuose tinkluose:

Kristina: Net nesiginčyčiau, jog „Fuego“ yra dar vienas eilinis pietietiškas vasaros hitas, tačiau tai nereiškia, kad jis yra blogas. Daina turi įtraukiantį ritmą bei melodiją, viskas, ko reikia – ugningas pasirodymas Lisabonoje ir neabejoju, jog Kiprą ir vėl išvysime finale. 10/10

Andžej: Eleni yra seksuali, kerinti ir paslaptinga, nuo jos tiesiog neįmanoma atitraukti akių. Švedų režisierės dėka turėtume išvysti išties skoningą šou, priversiantį vyrus išsižioti, o moteris pavydėti. Pati daina yra užvedanti ir akimirksniu įsimenama. Taip, gilios prasmės tekste neverta ieškoti, tačiau manau, jog šiuo atveju jis nelabai kam ir rūpės. Nuimu vieną balą tik dėl to, kad dar neteko girdėti gyvo „Fuego“ atlikimo. 9/10

Tautvydas: Mano nuomone, tikriausiai šiuo metu labiausiai fanų pervertinama daina. „Divų“ su pop dainomis kategorijoje Eleni vertinčiau geriau nei Azerbaidžano atstovę, tačiau tai tėra dar viena daina, be kurios finalas prastesnis man nebūtų. 6/10

Bendras įvertinimas: 8.0

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus